Propfyldt med presse og selfie-jægere i Balles Rema 1000

Benedikte Storgaard Clausen 

Onsdag formiddag havde Rema 1000 på Balle Torv i Silkeborg usædvanligt mange kunder i butikken, som ikke købte noget. De var der for at se S-formand Mette Frederiksen, som besøgte købmanden i forbindelse med plan om stop af madspild

SILKEBORG Valgkampen kunne for alvor mærkes i Rema 1000 på Balle Torv onsdag formiddag. S-formand og statsministerkandidat, Mette Frederiksen, besøgte sammen med partifæller, herunder lokale Thomas Jensen, købmanden for at få tips, tricks og blive klogere på at bekæmpe madspild.

Besøget skete i forbindelse med, at Socialdemokratiet onsdag har fremlagt en plan for at nedbringe madspild.

Socialdemokratiet vil i samarbejde med detailbranchen opstille reduktionsmål for madspild, som skal nås ved blandt andet at fjerne barrierer for maddonationer til velgørende formål og styrke organisationerne, der distribuerer overskudsmaden. Og hvis ikke målene indfries, er Socialdemokratiet parat til at tage håndfaste midler i brug – eksempelvis ved at indføre et decideret forbud mod madspild i supermarkeder.

Både ude foran Rema 1000 på Balle Torv og inde i butikken var pressen og adskillige interesserede mennesker mødt talstærkt op ligesom unge mennesker, der jagtede selfies med Mette Frederiksen.