SIF-fans er klar til at hylde mesterholdet

Peter A. Sørensen 

Den 12. juni er det 25 år siden, at Silkeborg IF snuppede titlen som dansk mester. Det fejrer fanklubben med besøg af flere af heltene fra 1994

FODBOLD Det er en dag, der er mejslet ind i historiebøgerne - ikke mindst i Silkeborg.

Søndag den 12. juni 1994 sparkede Heine Fernandez bolden to gange i kassen og sikrede en 2-0 sejr over AaB, og da FC København samtidig tabte 3-2 til OB, var sagen klar: Silkeborg IF var mester for første gang i klubbens historie.

25 år efter er den officielle fanklub Silkeborg SIFosis klar til at fejre titlen.

Det sker den 12. juni klokken 19.00 med et stort arrangement på Jysk Park.

- Der blev grundlagt en fodboldtradition dengang, og det vil vi gerne mindes og hylde. Vi håber, at vi kan samle halvdelen af det gamle guldhold, siger formand for Silkeborg SIFosis, Thomas Henningsen.

Festaftenen får blandt andet et panel bestårende af den daværende SIF-boss Orla Madsen, klubikonet Morten Bruun, profilerne Troels Bech og Peter Kjær samt forfatter og SIF-fan Tommy Heisz.

Troels Witter styrer panelet.

- Vi er rigtig glade for, at det er nogle markante spillere, der har sagt ja til at møde op. Så vi regner med, at der bliver fortalt en masse sjove anekdoter, siger Thomas Henningsen, der håber på 200 gæster til arrangementet, hvor billetterne er sat til salg.

Formanden var selv 11 år, da SIF blev dansk mester, og han tror, at mange i Silkeborg-området har fået fodbolden ind under huden i den periode.

- Silkeborg bliver nok aldrig mestre igen, men noget af den kærlighed, der er til fodbolden i byen, er udsprunget fra det år.

- Det var en milepæl i klubbens historie, og det vil vi fejre, siger Thomas Henningsen.