Nedtur for BSV: Skjern tog første bronzestik

Michael Helligsø 

Klaus Thomsen fik for anden kamp i træk rødt kort, da BSV hjemme i Jysk Arena blev besejret

HåNDBOLD De seneste fire sæsoner har Bjerringbro-Silkeborg hentet DM-medaljer, men i år er der en reel fare for, at sæsonen ender uden udbytte.

Søndag tabte klubben på hjemmebane til Skjern Håndbold i den første bronzekamp, og dermed kan vestjyderne endegyldigt sikre tredjepladsen på onsdag, når holdene igen mødes i Skjern.

Nederlaget blev på 32-35 i en kamp, hvor hjemmeholdet på intet tidspunkt var i front, men et godt kæmpende BSV-mandskab holdt sig inde i kampen til de døende minutter.

Værterne fik ellers en håbløs start og kom hurtigt bagud 0-4, men der var for første gang kontakt ved 7-7. Derefter var det hele lige i resten af første halvleg, hvor det dramatiske højdepunkt var, at Klaus Thomsen for anden kamp i træk fik rødt kort - denne gang for en albue mod Skjerns Christoffer Cichosz mod halvlegens slutning.

Ved pausen var stillingen 17-18, og fra anden halvlegs start så det ud til, at Skjern havde tænkt sig at lukke opgøret. BSV kom bagud med 21-26, men blandt andet takket være et par gode scoringer af unge Jens Dolberg kom hjemmeholdet tilbage, og med 10 minutter igen var der næsten kontakt ved 28-29.

I slutfasen sled og slæbte BSVerne for at komme helt op på siden af Skjern, men uden held. Med halvandet minut igen brændte Mads Ø. Nielsen et skud, og så kunne velspillende René Rasmussen kort efter afgøre kampen til 32-35.

Nikolaj Øris blev topscorer med 10 mål for BSV, der nu er tvunget til at vinde på onsdag i Skjern for at tvinge vestjyderne ud i en tredje kamp.