Silkeborg Kommune leverer godt klima-regnskab

Søren Nielsen 

Silkeborg Kommune har som virksomhed reduceret sin CO2-udledning med tre procent på et år

SILKEBORG Det går godt med at nedbringe CO2-udledningen i den kommunale drift i Silkeborg Kommune.

I 2018 er CO2-udledningen således faldet med 3 pct. i forhold til 2017.

Set over ti år har kommunen tilmed skåret knap en fjerdedel af CO2-udledning siden 2008. Det oplyser Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

- Vi har et ambitiøst mål om at være en CO2-neutral kommune i 2025, og det kræver en vedholdende indsats at nå det mål. Jeg er glad for, at vi endnu engang kan konstatere, at vi har reduceret vores CO2-udledning i 2018. Det fortæller mig, at det går den rigtige vej, og det giver motivation til at blive ved med at kæmpe mod 2025 målet, siger Claus Løwe Klostergård (A), der er formand for Klima- og Miljøudvalget i Silkeborg Kommune.

De største CO2 reduceringer er sket inden for kommunens ejendomsdrift, hvor investeringer for 100 mio. kr. har resulteret i et mere effektiv energiforbrug.

Det skyldes blandt andet LED-belysning på inde- og udearealer, facaderenoveringer og efterisoleringer, optimering af ventilationsanlæg samt automatik af varmereguleringen, så varmen reguleres i ferier og om aftenen, hvor bygningerne ikke bruges.

Desuden er det tekniske personale blevet uddannet i energirigtig drift, så de blandt andet kan spotte forbedringer.

I reelle tal er CO2-udledningen faldet med fra 13.862 ton i 2017 til 13.397 ton i 2018.

I 2008 skrev Silkeborg Kommune under på Danmarks Naturfredningsforenings Klimakommuneaftale. Med aftalen forpligter Silkeborg Kommune som virksomhed sig til at reducere sin CO2-udledning med minimum 2 pct. årligt.