Stormøde i Jysk Musikteater: Hvordan skal du se ud, Silkeborg?

Hans Krabbe 

Borgmesteren håber på fyldt sal og god diskussion, når Silkeborgs udvikling er på dagsordenen på stormøde 18. juni

SILKEBORG Er du i tvivl, kan du bare tjekke læserbrevsspalterne i nærværende organ, eller måske surfe dig en tur på de sociale medier: Silkeborg bys ve og vel og fremtidige udvikling er netop nu et yndet diskussionsemne over alt i byen.

Anledningen er, at Silkeborgs centrale dele oplever en historisk kraftig forvandling i kølvandet på, at blandt andet store pensionskasser de senere år har fået øjnene op for Silkeborg og er begyndt at investere massivt i udviklingen af byen.

Det er blandt andet tilfældet omkring Søtorvet og Papirfabrikken, hvor en hel ny bydel og et markant højhus dag for dag tager form.

Udviklingen er en konsekvens af, at Silkeborg med sin centrale placering i det midtjyske og nærheden til motorvejen i løbet af få år er blevet et af de mest attraktive steder at bo og drive erhvervsliv i det østjyske vækstbælte.

Og alle prognoser siger, at udviklingen kun forstærkes i fremtiden.

Bekymringen lurer
Mens mange hilser den aktuelle udvikling i Silkeborg by og kommunen generelt velkommen, er andre mere bekymrede på byens vegne. Det har blandt andet ført til foreningen Skøn på Silkeborg, der i foråret har markeret sig ved flere lejligheder, og hvor medlemmerne er flittige bidragydere til den offentlige debat.

Foreningen understreger, at den ikke er imod udvikling og vækst som sådan. Men man flager en bekymring for, hvordan, hvor hurtigt og hvor meget Silkeborgs midtby skal ligge under for udviklingen.

Forventer mange
Indtil nu har foreningen ikke været i direkte debat med politikerne i Silkeborg Kommune, men det bliver der lejlighed til tirsdag den 18. juni, når Silkeborg Kommune og Midtjyllands Avis i fællesskab inviterer til stort debatmøde om Silkeborg bys udvikling. Det finder sted i den store sal i Jysk Musikteater, hvor alle er velkomne. Ud fra den aktuelle debat regner borgmester Steen Vindum (V) med, at mange vil benytte lejligheden til at snakke udvikling med politikerne.

Mere viden - bedre debat
- Jeg synes kun, det er positivt, at mange melder sig med forskellige holdninger til Silkeborgs udvikling. Nogle gange tænker jeg, at debatten måske bærer præg af, at der mangler noget baggrundsviden for, hvorfor vi politikere gør, som vi gør. Det håber jeg blandt andet, stormødet kan rette op på, siger Steen Vindum.

Eksperter udefra
Første del af mødet former sig som indlæg fra en række eksperter, der blandt andet forklarer, hvordan samfundsøkonomien spiller ind på en by som Silkeborg.

Før selve debatten kommer to lokale meningsdannere, Steen Konradsen fra Skøn på Silkeborg og Orla Madsen, erfaren erhvervsleder og ildsjæl, med hver deres oplæg, hvorefter debatten slippes løs mellem salen, byrådspolitikerne og eksperterne.

Store forventninger

Byudvikling handler i høj grad om følelser, og når fælleseje som Silkeborgs bymidte er i spil, kan følelserne være store.

- Sådan er det, når det handler om en by, der betyder noget for en. Men jeg glæder mig til mødet og håber, det ender med en endnu bedre debat om den by, vi alle vil det bedste for, siger Steen Vindum.