Robert Skov: Overraskelse betød at mor alligevel kom

FODBOLD Som silkeborgensisk fodboldfan måtte man lige knibe sig i armen. For i mandagens landskamp var det to tidligere SIF-spillere, der begyndte i front.

For Kasper Doblerg var flankeret af superligatopscorer og Sejs-dreng Robert Skov, der fik debut for nationalmandskabet. Det vækker glæde, men samtidig irriterer det Robert Skov, at han ikke kom på måltavlen.

To gange i første halvleg kom han på skudhold fra kanten af feltet, og herfra har han gentagne gange i løbet af sæsonen vist, hvorfor hans venstre fod regnes som en af landets absolut bedste.

- Man må sige, at boldene lå, som de skulle. Sådan er det nogle gange, og jeg vil arbejde på at gøre det bedre, for det havde da uden tvivl været rart at se dem gå ind. Generelt gik det okay, siger Robert Skov.

Til sin egen overraskelse fik han søndag at vide, at han skulle starte inde.

- Lige da jeg fik det at vide, var jeg sådan lidt: »hold da op«. Jeg havde ikke regnet med det, jeg havde bare regnet med, at jeg skulle komme og gøre mit bedste til træning, for jeg har stor respekt for det, de andre har leveret.

- Jeg var super glad, da jeg fik det at vide, for det er helt specielt at repræsentere sit land, det er et privilegium, jeg er stolt over.

- Selvfølgelig var jeg nervøs, men der er altid en god portion nervøsitet og spænding før vigtige kampe, siger Robert Skov.

Garantien for spilletid fik også kantspillerens mor til at køre fra Silkeborg-egnen til hovedstaden for at se sønnike i nationaldragten.

- Der var nogle venner og min kæreste, og så kom min mor sgu alligevel, da hun hørte, at jeg skulle starte inde, ellers gad hun ikke, siger Robert Skov, der spillede godt en time.