Kæmpe barnecykel stjålet i Vinding

Kenneth Husum 

Håndbygget klassisk »trehjuler« i voksen størrelse stjålet fra udstilling

VINDING En klassisk trehjulet Winther barnecykel i voksenstørrelse er blevet stjålet fra en cykeludstilling i Vinding.

- Cyklerne er udstillingsmodeller og har ikke værdi for andre, men betyder meget for Winther Cykler, der har udlånt dem til os og som meget gerne vil have dem tilbage igen, siger Erik Hansen fra Vinding, der har anmeldt tyveriet til politiet.

Det er nemlig ikke helt almindelige cykler. Den ene er en håndbygget kopi af den kendte barnecykel i fem dobbelt størrelse.

- Det er voksenstørrelse, og der måtte to mand til at løfte den på plads, siger Erik Hansen, der derfor tror, at der har været flere om at stjæle cyklerne, der stod ved et skur mellem Burgårdevej 10 og 12 i Vinding.

Tyveriet skete natten til onsdag lige efter midnat. En beboer på Nygårdsvej så en bil med trailer køre væk på det tidspunkt.

Det var meningen, at de to udstillingscykler skulle have været returneret til Winther Cykler i dag.

De to cykler var en del af en større cykel-fejring i Vinding for at markere, at den nationale cykelrute fra Ringkøbing til København bliver opgraderet. Ruten går via Vinding, og beboere og landsbyudvalg har fået den idé at forskønne Vinding med en cykeludsmykning henover sommeren.