Silkeborg-villa igen nomineret til pris

Mette Andersen 

Villa på Gjessøvej er blandt seks renoveringsprojekter, som kan løbe med hæderen som årets renoveringsprojekt og en præmie på 100.000 kr.

SILKEBORG En gennemrenoveret villa på Gjessøvej i sydbyen i Silkeborg er igen i år med i opløbet om at blive Danmarks bedste renoveringsprojekt 2019.

Fra hele landet var 157 renoveringsprojekter i hele Danmark i år indstillet til Renoverprisen, og et nomineringsudvalg har nu haft alle under lup og skåret feltet ned til seks unikke renoveringer.

Det skriver Dagens Byggeri.

Renoveringerne spænder vidt i størrelse og karakter - fra Postgården på Købmagergade i København, som har fået nyt liv som attraktive erhvervslokaler over en transformerstation fra 1970’erne, der er blevet til luksushotellet Herman K i rå beton og til villaen på Gjessøvej 27 i Silkeborg.

Her er en tidligere ombygget funkisvilla blevet til et moderne og energivenligt hjem. Eller som det hedder i begrundelsen:

»Transformationen fra arkitektonisk mishandlet bungalow i tyrolerstil til en skarpt skåret moderne villa med arkitektonisk X-faktor er en fornem præstation«.

Villaen var også indstillet til Renoverprisen sidste år og er tidligere blevet præmieret af Silkeborg Kommune.

Nomineret til Renoverprisen 2019 er desuden desuden et tidligere trykkeri fra 30’erne, som på St. Kongensgade i København er blevet omdannet til charmerende boliger med industriel karakter, et udsat boligområde i Fredericia, som er forvandlet til en socialt bæredygtig bydel og røget af den såkaldte ghettoliste, og endelig en gammel vindmøllefabrik i Viborg, som er blevet et mekka for streetkultur for byens unge.

Formanden for nomineringsudvalget, Gøsta Knudsen, glæder sig over forskelligheden og kvaliteten i de nominerede projekter:

Hen over sommeren skal et valgkollegie bestående af 70 udpegede medlemmer fra branchen beslutte, hvilket projekt der skal løbe med titlen som Danmarks bedste renovering 2019.

Vinderen kåres ved en prisfest 5. september og modtager en check på 100.000 kroner.

Prisen uddeles i år for syvende gang.