Blomster til Birgitte

Mette Andersen 

Håndboldtræner , der brænder for breddidrætten og er medvirkende til, at Gødvad har hele 70 pigespillere på U12-årgangen, får »Månedens buket« fra DGI

GØDVAD Det var en overrasket Birgitte Henriksen fra Gødvad GIF Håndbold, der onsdag i Gødvad Hallen modtog buket og diplom fra DGI Midtjylland.

Midt i træningen af en stor flok piger dukkede Louise Svenstrup Nielsen og Lise Tranberg Nielsen fra håndboldklubben op sammen med Anni Lyskjær fra DGI Midtjylland. Og de havde blomster med.

Birgitte Henriksen var udvalgt til at modtage »Månedens buket«sammen med et diplom. Det er en anerkendelse, som man via DGI kan indstille trænere og ledere til at modtage, hvis de er speciel dygtige til at byde nye spillere velkommen.

Birgitte Henriksen er kontaktperson og træner for U12-pigerne i håndboldklubben i Gødvad og dermed den, der bliver kontaktet, når nye piger henvender sig.

I klubbens indstilling af hende til »Månedens buket« lyder det blandt andet:

»Vi har i indeværende sæson stillet med syv turneringshold fra årgangen, og vi har ikke hørt om andre klubber, der har formået at samle så mange piger på samme årgang. Imponerende 70 spillere. Fortjenesten ligger i høj grad ved dig Birgitte, som får alle til at føle sig velkommen. Forleden sagde du for eksempel: »Der kommer forresten to piger mere på tirsdag, som gerne vil prøve at spille håndbold - er det ikke bare fedt?«.

Birgitte Henriksen får det skudsmål, at hun holder fast i sine værdier, brænder for breddeidrætten og er guld værd for foreningen. Hun har desuden overskud til at stå for håndboldskoler i foreningen.

- Birgitte har fokus på, at alle kan være med uanset niveau. Hun giver plads til alle, og mange kommer, fordi de hører, at her er et godt miljø og en god ånd. Og når de først er startet, så fortsætter de med at spille, siger Lise Tranberg Nielsen fra Gødvad GIF Håndbold og understreger, at Birgitte Henriksen selvfølgelig ikke træner de mange piger selv:

- Der er et fantastisk team af primært forældre, som hjælper med at få det hele til at fungere, og få alle til at føle sig velkommen og være en del af klubben.

Håndboldafdelingens vækst betyder dog også, at det kan knibe med plads og haltider.

- Vi er spredt på forskellige haller i Silkeborg-området, som mange andre klubber. Ud over medlemmer fra Gødvad Skole og Dybkærskolen tiltrækker vi også medlemmer fra andre dele af byen, siger Lise Tranberg Nielsen.