Enhedslisten klar med ordførerposter

Søren Nielsen 

Enhedslisten har fordelt ordførerposter. Christian Juhl fra Silkeborg skal blandt andet føre partiets politik om arbejdsmiljøforhold

SILKEBORG Enhedslisten har fordelt ordførerskaberne i den nye Folketingsgruppe, og den lokalt bosiddende Christian Juhl har fået tildelt følgende ordførerskaber: Arbejdsmiljøordfører, udviklingsordfører, ordfører for Rigsfællesskabet (Færøerne og Grønland), ordfører for nordisk samarbejde (& medlem af Nordisk Råd), Sydslesvig-ordfører, kirke & livssynsordfører samt titlen af tingsekretær, der er en slags suppleanter for præsidiemedlemmerne.

Enhedslisten havde et rimeligt godt valg, men blev ved valget overhalet af Radikale Venstre og SF i antal medlemmer i Folketinget.

Det betyder, at partiet mister pladsen i Folketingets præsidium. Det er en plads, som Christian Juhl de seneste tre år har varetaget.

Det har han i øvrigt gjort sammen med Leif Mikkelsen fra Sinding, som tidligere var valgt for Liberal Alliance. Christian Pihl Lorentzen fra Venstre har også siddet i præsidiet.

Enhedslistens Jacob Sølvhøj, som stillede op i Silkeborg til valget, har fået ordførerposter inden for undervisning, børneordfører samt handicapordfører.