Bryrup-triatlet sluttede lige uden for EM-podiet

Michael Helligsø 

Helle Frederiksen nød opbakningen i Helsingør, men toptriatleten fra Bryrup endte på den utaknemmelige fjerdeplads

TRIATLON Det blev igen lige ved og næsten for Helle Frederiksen, da der i weekenden var EM på den halve ironman i Helsingør.

Efter andenpladser i Helsingør i både 2017 og 2018 måtte triatleten, der er bosat i Bryrup, denne gang tage til takke med en fjerdeplads i et stærkt felt, hvor den 29-årige brite Holly Lawrence viste sig at være stærkere end alle andre.

Vinderen gennemførte de 1900 meters svømning, 90 kilometers cykling og 21 kilometers løb på fire timer og tre minutter. Tiden var knap fem minutter bedre end Helle Frederiksen, men den 38-årige danske toptriatlet var dog kun et halvt minut fra tredjepladsen, som tjekken Radka Kahlefeldt endte på. Fenella Langridge fra Storbritanien blev nummer to.

Efter løbet var Helle Frederiksen var ærgerlig over fjerdepladsen, da hun efter cyklingen lå nummer to, inden hun røg et par pladser ned på den afsluttende halvmaraton.

Samtidig var hun taknemmelig for den støtte, hun oplevede fra de danske tilskuere på ruten.

- Det er altid følelsesladet for mig at køre her på hjemlig grund. Det er en fænomenal og unik oplevelse. Alle ønsker det bedste for mig og vil se mig præstere. Det bliver jeg meget følelsesladet omkring.

- Jeg havde et godt løb. Cyklingen var ikke god, men det var svømningen og løbet. Det er ikke hver gang, du kan få en kæmpe præstation, sagde hun i et interview til KMD Ironman Denmark efter løbet.

Maja Stage Nielsen og Janette Dommer blev de næstbedste danskere på henholdsvis syvende- og ottendepladsen.

Der var også deltagelse af ikke-europæere ved stævnet i Helsingør, og hos mændene endte amerikaneren Rodolophe Von Berg på førstepladsen.

De bedste danskere blev Miki Taagholt og Kristoffer Visti Graae, der blev nummer 14 og 15.