BSV henter fysisk stærk islænding

Michael Helligsø 

25-årige Thráinn Orri Jónsson skal afløse Rasmus Jensen i den kommende sæson

HåNDBOLD 202 centimeter høj og 113 kilo tung.

Sådan lyder målene for Bjerringbro-Silkeborgs nye stregspiller Thráinn Orri Jónsson, som klubben har hentet i norske Elverum.

Den snart 26-årige islænding har skrevet under på en et-årig kontrakt, og han bliver en kærkommen forstærkning til det BSV-hold, der særligt mod slutningen af den forløbne sæson var hårdt presset på ressourcer.

Derfor glæder det cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen, at klubben nu har fundet en afløser for Rasmus Thiemer-Jensen, der skifter til Fredericia.

- Vi har fået en rigtig fin ny holdkammerat, og vi er glade for på det her sene tidspunkt, at det har kunnet lade sig gøre at rekruttere en erstatning for Rasmus Thiemer-Jensen, siger BSV-træneren, der mener, at islændingen kan tilføre holdet noget fysik.

- Thráinn er en spændende spiller på den måde, at han har en ekstraordinær fysik med sine to meter og to centimeter, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Thráinn Orri Jónsson var i Elverum holdkammerat med den tidligere BSV-streg Kristian Ørsted, og han kommer til Danmark som nybagt norsk mester.

Efter to sæsoner i Norge glæder han sig til at prøve sig af i BSV.

- Det er en klub med mange gode spillere, og flere af mine venner har spillet der før og siger, at det er en rigtig god klub. Jeg har set Bjerringbro-Silkeborg spille i Champions League, og jeg synes, at den håndbold, som de spiller, passer mig perfekt, siger Thráinn Orri Jónsson, der snakker dansk og flytter til landet med sin kæreste og parrets barn på halvandet år.

Stærk trio på stregen
Islændingen har store forventninger til sit ophold i BSV.

- Jeg tror og håber, at klubben kan hjælpe mig til at blive en endnu bedre spiller, end jeg er nu – både i forsvaret og i angrebet. Jeg kommer til at spille sammen med to meget dygtige spillere, som kan hjælpe mig, siger islændingen, der skal kæmpe om spilletiden med med de rutinerede strege Jesper Nøddesbo og Michael V. Knudsen.

BSV-træner Peter Bredsdorff-Larsen mener, at hans mandskab nu er dækket rigtig godt ind på stregpositionen.

- Vores nye holdkammerat kommer med en masse energi og engagement, og det glæder vi os til at byde velkommen. Erfaringen har vist os, hvor vigtigt det er, at vi har tre dygtige stregspillere til at dele opgaverne både i den ene og den anden ende – især når vi spiller mere end 50 kampe på en sæson, siger Peter Bredsdorff-Larsen.