Fusionen er godkendt: Eniig bliver til Norlys

Jakob Munk Schmidt 

Danmarks største energi- og telekoncern får hovedsæde på Tietgensvej i Silkeborg

SILKEBORG Den planlagte fusionen mellem de to koncerner Eniig og SE blev tirsdag godkendt af Konkurrencerådet.

Det forenede selskab bliver - under navnet Norlys - Danmarks største integrerede energi- og telekoncern med over 700.000 andelshavere, cirka 1,5 million kundeforhold og 2500 ansatte.

Koncenen oplyser, at man blandt andet vil bruge kræfterne på at skabe flere valgmuligheder for kunderne gennem det fortsatte arbejde med åbning af fibernettet.

Ledelsen i Norlys bliver økonomidirektør Gert Winther Jørgensen, adm. direktør Niels Duedahl og viceadm. direktør Martin Romvig - sidstenævnte, som hidtil har været adm. direktør i Eniig i Silkeborg.

Jens Erik Platz, nuværende bestyrelsesformand i SE og kommende bestyrelsesformand i Norlys a.m.b.a., ser frem til at forene de to selskabers kræfter til gavn for både andelshavere, kunder og medarbejdere.

- Med Norlys vil vi skabe en virksomhed, der kan realisere et kæmpe potentiale. Et potentiale, der er meget større, end hvis SE og Eniig arbejdede hver for sig, udtaler han.

- Vi skal skabe bedre kundeoplevelser og samtidig påvirke den danske samfundsudvikling gennem grøn omstilling og digitalisering. Det er en stor opgave, og for at få resultater i energi- og telesektoren skal vi omsætte de nye teknologiske muligheder til løsninger, der skaber værdi for kunderne. Og dét kan vi med et nyt, samlet Norlys, siger Jens Erik Platz.

Målet er, at elkunderne skal sikres lave tariffer og høj forsyningssikkerhed, mens fiber- og telekunderne skal tilbydes de bedst mulige løsninger på markedet.

- Internettet bliver mere og mere anerkendt som kritisk infrastruktur, en livsnerve for såvel erhvervsdrivende som private. Som en del af fusionsgrundlaget har vi derfor lovet, at alle andelshavere i Norlys skal have adgang til hurtigt internet inden udgangen af 2023. Derudover følger Norlys en klar strategi om åbning af nettet for at give kunderne større valgfrihed omkring TV og internet - det er vi allerede godt i gang med, og den udvikling fortsætter, forklarer Niels Duedahl, som bliver administrerende direktør i Norlys.

Koncernen får hovedsæde i Silkeborg og derudover bliver en række lokationer rundt omkring i landet.