Silkeborg-rytter blev nummer fire ved DM

Michael Helligsø 

Mathias Norsgaard Jørgensen viste fine takter på enkeltstarten. Kasper Asgreen er ny danmarksmester

CYKLING 22-årige Mathias Norsgaard Jørgensen fra Silkeborg viste torsdag, at enkelstart er hans specialitet.

Den unge cykelrytter stillede op til DM i Esbjerg, og her blev det til en fjerdeplads for den to meter høje Mathias Norsgaard, der brugte 47 minutter og 27 sekunder på at køre de 39,8 kilometers tidskørsel.

Det var 39 sekunder fra en plads på DM-podiet for rytteren fra Riwal Readynez Cycling Team.

For en uge siden blev han nummer tre i samme disciplin ved U23-DM.

- Jeg ville have elsket at få en medalje, men jeg er stolt af min præstation. Nu gælder det landevejsløbet på søndag, og derefter er alle øjne rettet mod EM i august, skriver Mathias Norsgaard Jørgensen på de sociale medier.

Asgreen var hurtigst
Kasper Asgreen, der kører for Quick-Step, vandt DM og levede dermed op til forventningerne efter sin andenplads på enkeltstarten i Schweiz Rundt i sidste uge.

Kasper Asgreen var 24 sekunder hurtigere end Martin Toft Madsen, der efter tre DM-titler i træk måtte nøjes med sølvet, mens Johan Price-Pejtersen var yderligere 21 sekunder efter. Den dobbelte U23-verdensmester Mikkel Bjerg blev nummer fem.

Kasper Asgreen glæder sig nu til at køre Touren i den danske mesterskabstrøje.

- Det bliver noget særligt at tage trøjen med til Frankrig til min første Tour, siger Kasper Asgreen i en pressemeddelelse fra Quick-Step.

Han har flere gange været tæt på at nå helt til tops ved DM.

- Det er en virkelig skøn følelse, og jeg er ekstremt stolt. I de sidste tre år er jeg blevet nummer tre, to og fire i enkeltstarten, så jeg er glad for, at jeg har taget det sidste skridt nu, siger Kasper Asgreen.

Den nu tidligere danmarksmester Martin Toft Madsen tog hatten af for sin overmand.

- Selvfølgelig er jeg ærgerlig. Der skal selvfølgelig ikke være tvivl om, at jeg gerne havde vundet igen. Men når man bliver slået af Asgreen, må man også bare sige, at der ikke er så meget at komme efter, siger han til feltet.dk.

Hos kvinderne vandt Louise Norman Hansen med et sekund ned til Pernille Mathiesen. Louise Holm Houbak blev nummer tre, mens Silkeborg-pigen Emma Norsgaard Jørgensen - lillesøster til Mathias - blev nummer seks. /ritzau/