Superligaklub køber tidligere SIF-talent

Mathias Hove Andersen 

20-årige Nicklas Røjkjær skal spille i landets bedste fodboldrække efter sommerpausen

FODBOLD Viborg FF har med øjeblikkelig virkning solgt Nicklas Røjkjær til Esbjerg fB, hvor det tidligere SIF-talent har skrevet under på en fireårig aftale.

Det bekræfter de to klubber på deres respektive hjemmesider.

- Nicklas Røjkjær er en spiller, vi har holdt øje med i en lang periode. Allerede på ungdomsniveau, da han var i Silkeborg og efterfølgende tog til FC København, havde vi ham på blokken over interessante spillere. Nu er timingen rigtig, og vi ser frem til samarbejdet, udtaler Esbjergs sportschef, Jimmi Nagel Jacobsen, der ser et stort potentiale i offensivspilleren.

- Sammen med Nicklas har vi lavet en god plan for de kommende sæsoner, og vi tror meget på, at vi i fællesskab kan få tingene til at gå op i en højere enhed. Nicklas var en profil for Viborg i Nordicbet ligaen i sidste sæson, og tiden er inde til at tage næste step, lyder vurderingen fra Jimmi Nagel Jacobsen.

Røjkjær glæder sig til højeste niveau
Nicklas Røjkjær nåede at spille 37 kampe og score seks mål for Viborg FF. Nu ser han frem til næste skridt i karrieren, hvor 1. division skiftes ud med Superligaen.

- Det er mærkeligt at skulle sige farvel til Viborg efter halvandet år i klubben. Jeg har oplevet både op- og nedture i min tid som Viborg-spiller, men jeg har fra første dag følt mig velkommen. Det har været en fornøjelse at være i klubben til både kamp og træning, men tiden er kommet til et nyt kapitel i min karriere, siger Nicklas Røjkjær, der glæder sig til at spille i landets bedste række.

- I Esbjerg får jeg mulighed for at spille på det højeste niveau i Danmark, og jeg ser også gode muligheder for at fortsætte min udvikling i EfB, men jeg vil altid sætte pris på min tid i Viborg, uddyber Nicklas Røjkjær.

Det tidligere SIF-talent havde et halvt år tilbage af sin kontrakt med 1. divisionsklubben, og Viborgs sportschef, Jesper Fredberg, udtrykker tilfredshed med salget.

- Vi har været rigtig glade for Nicklas, som har været igennem en god udvikling hos os siden sit skifte fra FCK i januar 2018. Han har bidraget positivt i sin tid i Viborg og er nu klar til et skifte til en klub, der skal spille europæiske kampe i den kommende sæson. Vi ser det som en god mulighed for alle parter og ønsker Nicklas et stort held og lykke med fremtiden, udtaler Jesper Fredberg.