Med Læserklubben til vidunderlige Toscana og Cinque Terre

Lone Henningsen 

Flyrejse til skønne Toscana med besøg i blandt andet Montecatini Terme, Firenze og Lucca. Ophold også ved kysten med heldagsudflugt til Cinque Terre 6.-13. oktober

En rejse til Toscana er en rejse blandt skønhed, kunst og livsnydelse fra ende til anden. Den toscanske charme er uimodståelig, og du vil ganske givet forelske dig i områdets smukke natur, flotte bygninger og varme befolkning.

Mødet med Toscana byder på oliventræer og vinstokke i lige rækker, cypresser, der ranker sig i solen og middelalderbyer højt knejsende på toppen af Appenninerbjergkæden. Vi bor i kurbyen Montecatini Terme fra 6.-10. oktober og i Lido di Camaiore ved kysten 10.-13. oktober.

Herskabelig bjergby
Ans Rejser er teknisk arrangør på denne rejse, der begynder i Billund Lufthavn søndag 6. oktober, hvor vi flyver direkte med Ryanair fra Billund klokken 09.20 til Pisa, hvor vi lander klokken 11.40, lokal tid. Efter ankomsten kører vi til vores hotel, der ligger i Montecatini Terme midt mellem Firenze og Pisa og hedder Hotel Capelli. Byen har siden 1800-tallet især været berømt for sine termalbade i herskabelige omgivelser, men i dag er bjergene omkring byen samtidig de professionelle cykelrytteres paradis.

Indkvartering og aftensmad.
Montecatini er den mest mondæne kurby i Toscana og er verdensberømt for sine ni helbredende kilder, som stammer helt tilbage fra 1400-tallet. Vi kigger på byen, der har et flot hovedstrøg , mange skønne parker og den interessante kirke, Santa Marie Assunta.

Efter aftensmaden mandag tager vi en tur op til den historiske by, Montecatini Alto, hvor vi benytter den gamle (men dog stabile) kabelbane fra 1898 med de røde togvogne.

Charmerende Lucca
Tirsdagens udflugt går til den fæstningsomkransede middelalderby Lucca, der er en ægte toscansk renæssanceperle. Byens centrum er Piazza Napoleone med Ammanatis smukke Palazzo della Prefettura fra 1578, og tæt på ligger domkirken San Martino med sin asymmetriske facade og et lille ottekantet tempel. Her opbevares Luccas stolthed, Il Volto Santo, et lille trækrucifiks fra Libanon. Med hjælp fra en engel blev det udskåret af Nikodemus, som havde overværet korsfæstelsen, og krucifikset er derfor et øjenvidneportræt af Jesus. En biskop fandt det på en rejse til Det hellige Land og kastede det i havet i det håb, at det ville drive i land i Italien. Det gjorde det - og hvert år 13. september bliver krucifikset båret i procession gennem Lucca fulgt af tusindvis af levende lys.

Vingårdsbesøg
Efter dette charmerende besøg kører vi til vingården Tenute de Badia, hvor vi skal smage på de liflige vine fra området samt nyde en god sen frokost bestående af vingårdens lækre specialiteter.

Onsdag gør vi som de lokale og tager toget ind til renæssancebyen Firenze. Vi spadserer en tur gennem den kulturmættede by og ser blandt andet Palazzo Vecchio, den imponerende domkirke Santa Maria del Fiori med Brunelleschis store kuppel, Guldsmedebroen Ponte Vecchio og meget andet.

Der bliver også tid på egen hånd til at udforske den spændende by og lade sig indfange af den livlige stemning.

Fem helt unikke byer
Torsdag tager vi afsked med hotellet og kører først til den charmerende middelalderby Pistoia, hvor vi indånder historien og får et indblik i de arkitektoniske skatte.

Herfra fortsætter vi ud til kysten, hvor vi de næste dage skal bo og opleve et helt andet område.

Fredag holder vi fri og nyder de dejlige omgivelser, inden vi lørdag skal på en helt speciel udflugt til Cingue Terre »De Fem Byers Land«. Byerne ligger som perler på en snor, og klynger sig til et klippefremspring. Her er havudsigt for alle pengene.

De fem små byer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore ligger der i billedskøn harmoni og kan tage pusten fra de fleste. Havet var tidligere den eneste forbindelsesvej til byerne, men vi skal med det lokale tog langs Cinque Terre samt nyde en sejltur. Vi gør ophold i et par af byerne med de farverige huse og oplever den helt særlige stemning.

Tilbage igen skal vi tage stilling til, om vi gå tidligt til køjs eller det modsatte, idet vi skal meget tidligt (eller sent) fra hotellet. Vores fly afgår fra Pisa allerede klokken 06.35 og bringer os tilbage til Billund klokken 08.55.

Prisen for denne dejlige rejse er for avisens abonnenter 7295 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter kan deltage tilsvarende for 7395 kroner. Eneværelsestillæg på 995 kroner.

I prisen er inkluderet:

Fly med Ryanair Billund-Pisa t/r

Dansk rejseleder hele vejen

20 kilo indtjekket bagage

Ophold på trestjernede hoteller

Syv gange morgenmad

En frokost

Syv gange aftensmad

Transport og udflugter ifølge program

Togbillet til Firenze t/r

Kabelbane til Montecatini Alto

Tog- og sejltur til Cinque Terre

Skatter, afgifter og bidrag til rejsegarantifonden