Chanceløse SIF tabte klart på Brøndby Stadion

Mathias Hove Andersen 

Superligapremieren blev en tung oplevelse for Silkeborg IF, der aldrig var i nærheden af at tage point fra Brøndby

FODBOLD Der var ingen gaver til Silkeborg IFs oprykkere i søndagens superligapremiere, som Brøndbys storfavoritter vandt med 3-0 foran 13.056 tilskuere på Brøndby Stadion.

Gæsterne kom ellers frem til kampens første chance i det syvende minut, hvor Mads Emil Madsen førte bolden frem i en kontra, men den efterfølgende afslutning fra Ronnie Schwartz savnede både præcision og power.

Efterfølgende stod der Brøndby på det hele, og Kamil Wilczek kom frem til et par muligheder, inden føringsmålet blev en realitet i det 14. minut. Her fik hjemmeholdet et hjørnespark, og i stedet for at bokse bolden væk forsøgte Oscar Hedvall at holde den. Det mislykkedes, og kuglen dumpede ned foran Paulus Arajuuri, der straffede målmandsfejlen og dirigerede bolden over stregen til 1-0.

Efter en halv times spil var Kamil Wilczek ingen tæt på, men den polske angriber løftede bolden lige forbi den ene stolpe. Der skulle derfor gå yderligere seks minutter, inden føringen blev fordoblet. SIF-defensiven sig en stor blunder i situationen, og en fuldstændig umarkeret Dominik Kaiser hamrede resolut bolden i nettaget til 2-0.

I det 41. minut fumlede Oscar Hedvall igen med bolden efter en Brøndby-afslutning, og det var nærmest et mirakel, at Mikael Uhre missede muligheden for at gøre det til 3-0, da han sparkede forbi SIF-målet i dette lille felt.

Brøndby fortsatte med at presse på fra begyndelsen af anden halvleg, men SIF formåede at stå imod og forhindrede endnu en scoring. Efterfølgende dalede tempoet, og gæsterne kom lidt længere frem på banen - uden at det førte til nævneværdige chancer.

Med en halv time tilbage af opgøret kom Filip Lesniak ind til sin SIF-debut, og 12 minutter senere blev Nicolai Vallys ligeledes sendt på banen til sin første kamp i den røde trøje. Den nye SIF-duo kunne dog ikke afværge eden tredje Brøndby-scoring, der faldt i det 74. minut. Her blev Kamil Wilczek spillet fri i feltet, og fra en relativt spids vinkel sendte han bolden ind i det lange hjørne med en flad afslutning.

Fem minutter senere var polakken tæt på at blive dobbelt målscorer, men heldet var med SIFerne, der formåede at begrænse nederlaget til 3-0.