BSV køber bagspiller fri før tid

Mathias Hove Andersen 

Mads K. Andersen købes fri af kontrakten med Mors-Thy og tørner ud for Bjerringbro-Silkeborg i den kommende sæson

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg har fundet pengepungen frem, og 22-årige Mads K. Andersen hentes med øjeblikkelig virkning til klubben på en fireårig aftale.

I første omgang var der ellers udsigt til, at bagspilleren først ville tiltræde i sommeren 2020, når han var fri af kontrakten med Mors-Thy Håndbold. Men parterne er blevet enige om en aftale, så skiftet realiseres nu.

- Vi er glade for, at Mors-Thy har været villige til at tage dialogen omkring at tilknytte Mads før tid, siger BSV-direktør Jesper Schou, der har lagt et uspecificeret beløb på bordet for at lukke aftalen.

- Med baggrund i tidspunktet kort før sæsonstart og Mads’ kvaliteter har vi betalt en kompensation, som jeg vil betegne som rimelig. En kompensation som det ikke havde været muligt at betale, hvis det ikke var for ekstra opbakning fra vores trofaste sponsorer, forklarer Jesper Schou.

I det nordvestjyske udtrykkes der tilfredshed med aftalen.

- Størrelsen på kompensationen er så stor, at det ikke ville være ansvarligt at takke nej, lyder det fra Henrik Hedegaard, der er sportschef i Mors-Thy Håndbold.

Måske som fløjspiller
Hovedpersonen glæder sig over, at han kan tage hul på det nye kapitel i BSV før tid.

- Jeg ser frem til allerede et år før den oprindelige aftale at skulle bære BSV-trøjen. Skiftet ser jeg som et step op i min karriere, og jeg glæder mig til at vise Bjerringbro-Silkeborgs fans og det resterende Håndbolddanmark, at jeg er klar til dette step, siger Mads K. Andersen.

Cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen betegner det som en rigtig god nyhed for holdet, at det er lykkedes at få bagspilleren til Bjerringbro-Silkeborg med det samme.

- Mads vil med sine alsidige kompetencer og sit store engagement bidrage med mange ting, og han er indstillet på i den første sæson at skulle løse mange forskellige opgaver på flere positioner i vores forsvarsspil og som bagspiller - og måske også som fløjspiller, forklarer Peter Bredsdorff-Larsen.

Mads K. Andersen er således med på halgulvet, når BSV-truppen møder ind til det første træningspas efter sommerpausen tirsdag 23. juli.

- Vi glæder os til at få Mads som holdkammerat, allerede når vi samles igen i begyndelsen af næste uge, lyder det fra Peter Bredsdorff-Larsen, der ser et stort potentiale i den nye BSV-spiller.

- Vi tror på, at Mads med tiden kan blive en nøglespiller for Bjerringbro-Silkeborg. Mads er fortsat ung, men han er allerede en meget komplet spiller, der bidrager med stor kvalitet i alle faser af spillet og i begge ender af banen, konstaterer Peter Bredsdorff-Larsen.

Selvom cheftræneren overvejer at bruge Mads K. Andersen på fløjen, er den nye BSVer primært tiltænkt en rolle som venstre back eller playmaker.

Mads K. Andersen blev topscorer for Mors-Thy i sidste sæson med 120 mål i grundspillet.