René Gade: – Jeg afviser ikke et comeback

Søren Nielsen/Ritzau 

René Gade fra Sejs-Svejbæk har meldt sig ud af Alternativet. Han afviser ikke at gøre comeback i politik senere

SEJS-SVEJBÆK Den tidligere gruppeformand for Alternativets folketingsgruppe, René Gade med bopæl i Sejs-Svejbæk, har meldt sig ud af partiet. Det gjorde han umiddelbart efter valget i juni, oplyser han til flere medier.

- For mig er det helt naturligt, at når jeg er i Alternativet og i et job, søger jeg indflydelse, magt og ansvar. Derfor ville jeg have meget svært ved at sidde og være menigt medlem af partiet, siger han.

Lynkarriere i politik
René Gade fik en lynkarriere i dansk politik efter i flere år at være beskæftiget inden for kommunikation og marketing. På et tidspunkt var han kommunikationschef i Silkeborg IF.

Kort før valget i 2015 stillede han op i Vestjyllands Storkreds og fik lidt overraskende et mandat til Folketinget efter det meget flotte valg til Alternativet dengang.

Han blev gruppeformand for partiets gruppe i Folketinget i 2017, da partiet lavede en udskiftning på nogle af de øverste poster i partiet.

Her blev to af partiets oprindelige frontfigurer Rasmus Nordqvist og Josephine Fock udskiftet på posterne som politisk ordfører og gruppeformand til fordel for henholdsvis Carolina Magdalene Maier og René Gade.

Lidt over et år senere trådte René Gade tilbage som gruppeformand, og han valgte også at undlade at genopstille ved valget til Folketinget i juni.

- Efter halvandet år herinde sagde jeg højt, at jeg ikke genopstillede, siger han.

Han forlod posten som gruppeformand for, at andre, der genopstillede, kunne lede partiet frem mod det valg, som René Gade troede ville komme i foråret.

Nystartet virksomhed
I første omgang vil René Gade dedikere sig sin nystartede virksomhed.

Han har blandt andet været i gang med at udvikle kontorfællesskabet Kirsebærgården i Sejs-Svejbæk, og i foråret fortalte han Midtjyllands Avis, at han er i gang med at etablere en virksomhed sammen med andre, hvor det handler om at udvikle løsninger, der skal gøre det nemmere for forbrugerne at handle rigtigt i forhold til klimaet og samfundet.

Han afviser at være blevet skræmt væk fra politik. Og han afviser ikke, at han på et tidspunkt vender tilbage til politik - måske endda i Alternativet.

- Det har jeg ikke gjort mig nogle tanker om. Jeg har hele tiden sagt, at jeg ikke kunne forestille mig at være politisk aktiv, før Alternativet kom til, svarer René Gade.

- Heldigvis har vi mange begavede partier i Danmark. Jeg har tidligere sagt, at jeg kunne stemme på tre-fire partier.