Livsfarlige stålwirer spændt over gågade

Adam Haff 

Farlige stålwirer, som kunne kvæste cyklister, opdaget ved Lykke Sko. Politiet efterlyser vidner

SILKEBORG Natten til mandag gjorde forbipasserende ved Lykke Sko på Torvet 2 i Silkeborg en noget underlig opdagelse.

For i løbet af søndag aften eller natten til mandag havde ukendte gerningsmænd spændt to stålwirer tværs hen over gågaden. Stålwirerne var låst med hængelåse og placeret i henholdsvis 120 og 140 centimeter over jorden.

Sagen blev klokken 03.04 anmeldt til politiet, som kom til stedet.

- Der var stor fare for cyklister og andre trafikanter. Hvis man kommer med en vis fart og bliver ramt af en stålwire, særligt, hvis man rammes vitale steder på kroppen, så kan man blive ret så alvorligt kvæstet, siger politikommissær Bent Riber Nielsen fra politiet i Silkeborg.

De to wirer var fortøjret omkring en lygtepæl og en stolpe ved skoforretningen. Politiet ser med stor alvor på sagen.

- Vi er for længst ud over kategorien af drengestreger. Det her er til fare for liv og lemmer. Det er rent held, at ingen cyklister kom til skade, siger politikommissæren.

Muligvis kørte nogen på wirerne. Mærker på de steder wirerne var fæstnet kunne tyde på, at wirerne på et tidspunkt blev udsat for en vis kraft. Foreløbig har politiet ikke fået anmeldelser om at nogen skulle have kørt på den svært synlige forhindring.

Bent Riber Nielsen efterlyser vidner, som måske har set noget i tiden forud for anmeldelsen.

Politikommissæren ved af gode grunde ikke, om stålwirerne er et udtryk for at nogen er trætte af kørende i gågaden, eller om der måtte ligge andre årsager bag. Uanset er personfarlig selvtægt strafbar og en meget dum idé.

- I øvrigt er det tilladt at cykle i gågaderne mellem klokken 21 og 09 om natten, tilføjer Bent Riber Nielsen, som beder vidner kontakte politiet på telefon 114.