Politiet efterlyser bilist som påkørte cyklist

Adam Haff 

21-årig kvinde blev i Sejling ramt af modkørende bil, som stak af fra uheldsstedet

SEJLING En 21-årig kvindes cykeltur fik en noget dramatisk drejning, da en bilist påkørte hende og stak af fra uheldsstedet.

Fredag klokken 20 kom kvinden cyklende mod øst ad Ørevadbrovej i Sejling. Omkring bygrænsen tæt ved Ørevadbrovej 15 kom en modkørende personbil.

Ifølge politiet lå personbilen langt ude på vejen, og så langt, at den strejfede den unge kvindes cykel.

- Inden påkørslen bemærkede kvinden, at bilen trak over mod hende, og fortsatte med at have retning mod hende. Selv om hun trak helt over til sin højre side, så påkørte bilen cyklen. Kvinden blev kastet af cyklen og landede i rabatten, siger politikommissær John Toft, lokalpolitiet i Silkeborg.

Bilisten fortsatte imidlertid uden at give sig til kende.

- Cyklisten havde ingen fornemmelse af bilens fart. Men hun opfattede det i situationen, som om bilisten efter påkørslen satte hastigheden op, siger han.

Kvinden fik mindre skrammer på den ene arm og en iturevet bluse.

- Det var ekstremt heldigt, at det ikke gik værre. Når bilen var så tæt på, som det var tilfældet, kunne det være gået meget værre, siger politikommissæren.

Ved sammenstødet tabte flugtbilen hjulkapslen, som sad på venstre forhjul. Hjulkapslen og dele fra bilens inderskærm blev fundet på uheldsstedet.

Den 21-årige kvinde har oplyst politiet, at der er tale om en mindre, lyseblå personbil, som kunne være en Peugeot 206. Tililende kom kvinden til hjælp. De oplyste, at føreren var en mand, der var lys i huden, og meget kortklippet, muligvis kronraget.

Politiet vil meget gerne tale med de vidner, som hjalp kvinden, eller andre, som måske inden, eller efter påkørslen bemærkede en mindre lyseblå personbil. Den manglende hjulkapsel og inderskærm kan muligvis også føre på sporet af bilen.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.