Toptriatlet fra Bryrup stopper karrieren

Michael Helligsø 

Sidste års verdensmester, Helle Frederiksen, har gennemført sit sidste triatlonløb som professionel

TRIATLON Det er slut med at konkurrere på verdensklasseniveau for Helle Frederiksen.

Den 38-årige triatlet, der bor i Bryrup, har valgt at indstille sin professionelle karriere med øjeblikkelig virkning.

- Det har været det smukkeste kapitel i mit liv indtil videre. Det er en drøm, som er gået i opfyldelse. Jeg føler mig selv utrolig beriget efter at have brugt de sidste 11 år af mit liv på at rejse verden rundt og konkurrere på den største scene, som triatlonsporten kan byde på.

- Jeg er stolt af alt det, jeg har opnået og jeg hviler i mine resultater. Jeg glæder mig rigtig meget til de næste kapitler i mit liv, siger hun i en pressemeddelelse.

Mange store resultater
Helle Frederiksen deltog i OL i London i 2012 og har de seneste syv år været på podiet i hele 37 ud af 41 internationale konkurrencer.

Sidste år blev hun verdensmester på den lange distance, og det er blevet til VM-sølv og tre gange EM-sølv. For fem år siden satte hun desuden verdens hurtigste tid på den halve ironman.

- Resultater er en ting, men det at overkomme modgang, skader og kæmpe udfordringer er virkelig, hvad der gør resultaterne endnu mere specielle. Det har været en episk rejse, som har været fyldt med de vildeste op- og nedture, men jeg har elsket hvert minut af det, siger hun.

Det var planen, at Helle Frederiksen skulle afslutte sin professionelle triatlonkarriere ved KMD IRONMAN København i næste uge, men det har en skinnebensskade sat en stopper for.

- Jeg har virkelig været motiveret og drømt om at have den sidste »store dans« i København, men sådan skulle det ikke være. Jeg er selvfølgelig meget skuffet, men det er også vigtigt for mig at se fremad. Jeg har opnået så meget, jeg er stolt og hviler i mine præstationer og min beslutning, siger hun.