Veterantoget kører mellem Silkeborg og Ry

De to kommede weekender kan man køre for fuld damp mellem Silkeborg og Ry

SILKEBORG/RY I de kommende to weekender er der mulighed for at køre med veterantog med fuld damp på kedlerne på den meget naturskønne strækning mellem Silkeborg og Ry.

Det er Danmarks Jernbanemuseum, der inviterer. Der er tre daglige afgange - kl. 11.11, 13.11 og 15.11 - fra Silkeborg via Svejbæk og Laven til Ry.

Turen køres med damplokomotivet K 563 fra 1899. Lokomotivet er bygget hos Esslingen i Tyskland, men efter danske specifikationer og tegninger. Det er et mellemstort lokomotiv, der oprindelig blev brugt til landsdelstog, men hurtigt blev for lille og derfor overflyttet til sidebanerne. Damplokomotivet trækker tre vogne, der er fra perioden 1932 til 1953.

Inden afgang kan børn og voksne opleve, hvordan damplokomotivet passes med vand og kul. Turen varer ca. 1½ time med en halv times ophold i Ry. På turen udleveres en folder, der fortæller om Søhøjlandet og jernbanens betydning for Silkeborg, Ry, Alling, Laven, Svejbæk og Sejs. Billetter til turen købes via Billet.dk.