Peter Ingemanns rørende afsked til Lars Larsen

Brian Holst 

Peter Ingemann havde én af sit livs bedste køreture, da han blev samlet op af Lars Larsen og de sammen kørte til en indspilning af »Hvem vil være millionær«

SILKEBORG Peter Ingemann er én af de mange kendte, der på sociale medier hylder og mindes Lars Larsen.

Peter Ingemann, der har solgt sit hus i Ry og snart flytter til Svejbæk, havde en mindeværdig tur i bil med Lars Larsen fra Jylland til Sjælland.

Opslaget lyder således:

»Kære Lars. Hvil i fred. Danmarks største købmand er død. Tak for alt og tak for et af mine livs bedste køreture. Jeg havde den kæmpe ære at blive inviteret med i »Hvem vil være millionær« af Lars (Ja, han skulle nok have taget en anden for vi gik ned på spørgsmålet til 75.000 vedrørende sport - jeg aner intet om det emne. Undskyld Lars). Nå, men inden vi kom så langt skulle både Lars og jeg jo fra det jyske højland og over til studierne i København. Jeg tænkte at jeg skulle tage toget eller bilen, men et par dage før afgang var Lars i røret. Jeg havde aldrig vekslet et ord eller mødt ham før, men med sin karakteristiske stemme sagde han: »Dav det er Lars, skal jeg ikke svinge forbi Ry når vi skal over til det der millionæren!« Jo tak. Så kom Lars kørende og i de næste tre timer i en røgfyldt kabine sad jeg bare og følte mig heldig. Tror nok jeg spurgte lidt rigeligt eller det gjorde jeg!!! Men det var nogle af de mest interessante timer og helt unikt at sidde der, inde i en metalkapsel med en handelsmand af guds nåde. Lars fortalte om firmaet, hvordan det var at bygge op, om sine værdier, godt håndværk, service og ikke mindst godt købmandskab. På spørgsmålet om hvilke steder på kloden det var sværest og mest bureaukratisk at åbne nye butikker, kom det promte: Frankrig og så derefter Italien. Smil. Det grinte jeg meget af.... Kunne se det for mig.

Kære Lars tak for turen (i det hele taget) Danmark er i dag fattigere.

Mange tanker til dine efterladte

Æret være dit minde

Kh

Peter«