Viking er på vej i vandet

Søren Nielsen 

SILKEBORG Det gode skib Viking er på vej til et comeback til Silkeborg-søerne tirsdag morgen.

Her ankom det fine skib i »nye klæder« efter en total restaurering.

Det har været en særdeles omfattende affære at istandsætte den 96 år gamle rutebåd Viking.

- Det bliver et stort øjeblik for os. Det er ingen hemmelighed, at det har været et større projekt end antaget. Men det har også været spændende at være med til, sagde Per Laustsen fra Årstiderne Arkitekter i sidste uge.

For et år siden købte han sammen med entreprenørerne Poul Lysholt Hansen og Frederik Lysholt Hansen, Jan Skytte, Herman Rasmussen A/S, og Hans Mortensen, Henning Mortensen A/S, den gamle rutebåd for én krone af Hjejleselskabet. Båden var i en elendig forfatning og prydede ikke ligefrem havnen i Silkeborg, efter at den var blevet taget ud af drift i 2015.

Læs mere senere i dag på midtjyllandsavis.dk