Sygeplejerske i krigszone

SILKEBORG Lindy Lillelund har siden 2003 løbende arbejdet som sygeplejerske for Røde Kors i krigszoner rundt om i verden. Det vil han fortælle om ved et foredrag 11. september i Medborgerhuset i Silkeborg, et foredrag som han holder til fordel for SOS Børnebyerne. Lindy Lillelund har sin daglig gang som anæstesisygeplejerske på Regionshospitalet i Silkeborg.

Datoen for foredraget er ikke tilfældig. Det falder sammen med angrebet på World Trade Center for 18 år siden, der kom til at sætte gang i konflikter over hele verden. Lindy Lillelund har siden 2003 jævnligt været de steder, hvor det brænder på, herunder Afghanistan, Somalia, Sydsudan og Bangladesh.

For nylig modtog Lindy Lillelund den Internationalt Røde Kors’ Florence Nightingale-medalje i anerkendelse af det arbejd, han udfører. Medaljen tildeles udstationerede sygeplejersker, der har udvist exceptionelt mod og medmenneskelig omsorg for ofre i områder med væbnede konflikter eller naturkatastrofer eller har udført pionerarbejde inden for offentlig sundhed.