Dyr nedrykning: SIF har stort underskud på fodbolddelen

Michael Helligsø 

Det første halvår af 2019 udløser som forventet et underskud i Silkeborg IF

FODBOLD Det er dyrt at rykke ned fra Superligaen til den næstbedste række.

Det må man igen sande i Silkeborg IF. der netop har offentliggjort resultatet af første halvår af 2019.

Silkeborg IF Invest-koncernen har samlet et underskud på 5,7 millioner kroner før skat mod et overskud på 22,6 mio. kr. året før.

Og fodbolddelen af selskabet har isoleret set givet et underskud på 10,7 mio. kr. i halvåret.

- Tallene viser jo, hvad det koster at spille en sæson i den næstbedste række. Fodbold-underskuddet var nogenlunde det samme i sidste halvår af 2018, så regningen på ét års fodbolddrift i næstbedste række er på omkring 20 mio. kr. Netto-underskuddet i fodbold havde vel været 10 mio. kr., hvis ikke vi var rykket ud i maj 2018, siger adm. direktør Kent Madsen.

Han betegner halvårets resultat som acceptabelt, men til gengæld er han ikke tilfreds med, at selskabet har et underskud på hotel- og konferencedriften på 700.000 kroner.

- Resultatet på hotel- og konferencedelen er ikke tilfredsstillende, og det skal vi have gjort noget ved, siger Kent Madsen.

Afhængig af transferindtægter
For SIF er det økonomisk en stor fordel, at klubben er tilbage i Superligaen, hvor tv-indtægterne er markant højere. Men klubben vil fortsat være afhængig af transferindtægter.

- Jeg vil godt understrege, at vi, så længe vi har den nuværende ejerstruktur, fastholder en målsætning om økonomisk fodbold-balance hen over perioden 2018-22. Vi vil have orden i penalhuset, selv om det for mange SIF-tilhængere kan virke som en kedelig tilgang, siger Kent Madsen.

- Med de gode transferindtægter i ’18 kom vi lidt foran, men det er en hårfin balance. Det er en stor udfordring på den baggrund at blive en stabil superligaklub, og det er også derfor, at vi søger en stærkere ejerstruktur. Der er dog ikke nyt fra den front og ingen aktuelle forhandlinger, slår SIF-direktøren fast.

Silkeborg IF Invest forventer et overskud før skat på 5-10 millioner kroner for hele 2019.

Det resultat blev tidligere på måneden opjusteret efter Robert Skovs skifte fra FC København til tyske Hoffenheim, da SIF sikrede sig en andel af et videresalg fra FC København, da Skov blev solgt til de danske mestre i januar 2018.