Silkeborg-Voel åbnede sæsonen med vital sejr

Mathias Hove Andersen 

To profiler gjorde comeback, da Voel-kvinderne besejrede Randers HK i premieren

HÅNDBOLD Fredag aften tog Silkeborg-Voel hul på den nye ligasæson, og premieren i Voel Hallen blev en succes for værterne, der besejrede Randers HK med 29-25 foran 458 tilskuere.

De to hold fulgtes pænt ad i indledningen, og efter fem minutters spil var stillingen 3-3. Herefter fik gæsterne dog slået et hul via tre scoringer på stribe, og så måtte cheftræner Jakob Andreasen smide det grønne kort.

Timeouten havde den ønskede effekt, og med fire scoringer i træk bragte Silkeborg-Voel sig i front med 7-6. I den periode kom Sofie Bæk Andersen og Rikke Iversen begge på måltavlen. De to Voel-profiler har ellers siddet ude med hovedskader i opstarten, men duoen var blevet klarmeldt til opgøret.

Hjemmeholdet havde momentum og udbyggede efterfølgende forspringet til 13-8, mens gæsterne havde svært ved at få bolden i nettet bag svenske Filippa Idéhn. I den anden ende nåede Jane Schumacher at bidrage med fem mål, inden pausefløjtet lød ved stillingen 16-11.

Gæsterne kom bedst ud til anden halvleg, hvor Silkeborg-Voel blev ramt af udvisninger til Lea Hansen og Mathilde Kristensen. Det udnyttede Randers ved at reducere til 18-17, og kronjyderne fik også muligheden for at udligne. Det fik Voel-kvinderne dog forhindret i flere omgange, og med godt tre minutter tilbage på uret var hjemmeholdet i front med 27-24.

I slutfasen lukkede Silkeborg-Voel kampen med vigtige scoringer af Helene Kindberg og Lea Hansen til slutresultatet 29-25.