Læserklubben: Når Hamborg oser af julestemning

Lone Henningsen 

Læserklubben nyder tre dejlige decemberdage i Hamborg. Foruden de flotte julemarkeder oplever vi byen på en tretimers sightseeingtur. Vi får også en rundvisning i Slesvig Domkirke samt nogle timer i den gamle by på turen 2.-4. december

Disse første dage i december oser skønne Hamborg af total julehygge.

Tysklands nordlige »hovedstad« overrasker mange positivt med sine mægtige gader, flotte parker, palæer og mange kanaler.

Byen er en af de rigeste i landet, hvilket man ret hurtigt fornemmer, navnlig i midtbyen.

Hafencity, en ny bydel ved havnen, byder på rigtig spændende arkitektur. Bydelen er dog et langvarigt projekt, som først forventes helt færdigt omkring år 2025.

Når man tænker Hamborg, tænker de fleste også havn, og det er der ikke noget at sige til. Havnen i Hamborg er nemlig den andenstørste i hele Europa, og håndterer flere millioner containere.

De største seværdigheder
Generelt er byen bare omgivet af vand, hvilket også kan ses på antallet af broer, der når op på omkring 2500. Byen har faktisk flere broer end Amsterdam og Venedig tilsammen.

Hamborg er en utrolig spændende by med et hav af tilbud, og julen er helt slået igennem ligegyldigt, hvor i byen du befinder dig.

Afgang med bussen fra Skave Turistfart mellem klokken 07 og 08 fra Herning, Ikast og Silkeborg. Undervejs nydes morgenkaffe og rundstykker.

Allerede ved ankomsten til byen skal vi ud og mærke julestemningen.

Vi mødes med vores dansktalende lokalguide, der tager os med på den helt store tur i byen.

Tre timers rundtur i den 1200 år gamle by får vi nu. Vi oplever nogle af byens største seværdigheder såsom det berømte rådhus, Hafencity, det nye kulturelle vartegn - Elbphilharmonien og meget andet.

Der bliver et stop ved St. Michaeliskirche med den fantastiske udsigtsplatform i 106 meters højde.

Fællesmiddag mandag
Herefter er der indkvartering. Vi har reserveret værelser hos Novum Style Hotel Hamburg centrum, et godt udgangspunkt for vores besøg med den centrale placering.

Rejselederen arrangerer fælles middag om aftenen på en god lokal tysk restaurant i gåafstand fra vores hotel. Der bliver serveret en to-retters menu og egenbetalingen er 160 kroner, for de, som vil deltage.

Middagen skal bestilles og betales hjemmefra.

Tirsdag er der morgenbuffet og en hel dag til fri disposition i en by, der har alle muligheder.

Forskellige julemarkeder
Besøg et af de mange fremragende museer, tag en havnerundtur, besøg det fantastiske Miniature Wunderland, gå en tur under den gamle Elbtunnel eller/og nyd de mange forskelligartede julemarkeder.

Det største og mest imponerende af markederne ligger foran det historiske rådhus. Men også julemarkedet ved Mönckebergstrasse er et besøg værd med cirka 150 salgsboder.

Santa Pauli er vel nok det mest usædvanlige julemarked af dem alle. Her smelter grænserne sammen med de traditionelle juletraditioner og det frivole kvarter. Weisser Zauber auf dem Jungfernstieg fascinerer med dets unikke julebelysning.

Søger man ro og eftertænksomhed, så er julemarkedet ved St. Petrikirken det helt rigtige.

Den maritime stemning findes ved Hafencity, i Überseequartier eller ved Nordische Weihnachten am Hafen, med lækkerier fra hele Skandinavien.

Det er eventyrtid på Binnenalster, hvor eventyrskibene har lagt til.

Rejselederen hjælper gerne med planlægningen og har helt sikkert mange andre forslag til oplevelser i den juleudsmykkede storby.

Hyggelig domkirkeby
Onsdag, når morgenmaden er spist, pakker vi bussen, og kører til Slesvig. Nordens ældste by er altid et besøg værd, bestemt også i julemåneden.

Vi tager en privat omvisning i den fine domkirke, der blev opført omkring år 1030, en opførsel der kom til at strække sig over flere hundrede år.

Det spektakulære bygningsværk er imponerende, og man kan ikke undgå at blive ret duperet, når man tænker på, hvordan de fik det opført dengang for mange hundrede år siden.

Herefter har vi et par timer på egen hånd til at nyde den hyggelige by. Lige bag domkirken ligger flere dejlige restauranter og caféer, og der er naturligvis masser af julestemning i Slesvig også med julemarked i mange gader med boder.

Herefter går turen igen mod den danske grænse, og vi når grænsekøbmanden hen på eftermiddagen, hvor der er mulighed for de sidste indkøb samt at købe lidt mad, hvis sulten har meldt sig på hjemturen.

Mellem klokken 19.30 og 20.30 er vi hjemme igen efter en skøn juletur, hvor julehumøret garanteret har fået et ordentligt hak opad.

Inkluderet i prisen
Prisen for denne juletur er 1995 kroner pr. person i dobbeltværelse.

Har du abonnent på Midtjyllands Avis eller Herning Folkeblad er prisen 1895 per person. Eneværelsestillæg på 700 kroner.

Prisen inkluderer:

Buskørsel i firestjernet langtursbus

Erfaren rejseleder hele vejen

Morgenkaffe og rundstykker på udrejsen

To nætter på centralt hotel

To gange morgenbuffet

Lokalguide i Hamborg

Tre timers sightseeing

Lokalguide i Slesvig Domkirke