SIF henter landsholdsmålmand fra Venezuela

Peter A. Sørensen 

Forstærkning til SIF-truppen kort før transfervinduets lukning

FODBOLD Silkeborg IF har søndag hentet en ny målmand til klubben.

29-årige Rafael Romo er ansat på en kontrakt, der løber til sommeren 2020, og han indleder arbejdet i sin nye klub allerede mandag.

Rafael Romo er landsholdsspiller for Venezuela, hvor han er noteret for 13 landskampe. Han var med som reservemålmand under sommerens Copa America – det sydamerikanske mesterskab – hvor Venezuela nåede kvartfinalen, hvor det blev 0-2 mod Argentina. Han fik spilletid i nogle af opvarmningskampene til mesterskaberne, og han er også udtaget til Venezuelas venskabskamp mod Colombia, der spilles 10. september i USA. Kampen kan dog blive aflyst pga orkanfaren i Florida.

Den 29-årige og næsten to meter høje målmand er en erfaren herre, men det er første gang, han stifter bekendtskab med fodbold i Norden.

– Jeg er glad for muligheden, jeg har fået af Silkeborg og nysgerrig på fodbolden her. Jeg har talt med nogle af mine kollegaer, der kender Superligaen, og har herfra erfaret, at der er et godt niveau, og at der spilles hårdt og fysisk, siger Rafael Romo.

– Jeg kan lide nye udfordringer, og det er min drivkraft at opnå ting, dér hvor jeg er, fortsætter han.

Rafael Romo indledte sin professionelle tilværelse i Europa for 10 år siden i den italienske Serie A klub Udinese. Her var han tilknyttet frem til sommeren 2016 og var undervejs tre gange på leje-ophold i klubber hjemme i Venezuela.

Siden tiden i Italien har han været omkring klubber i Cypern og Belgien. Rafael Romo spillede senest for cypriotiske APOEL Nicosia, men er kommet transferfrit til SIF.

– Vi har hentet en målmand, der kommer med international erfaring både fra landsholdsfodbold og de klubhold, han har optrådt på. Jeg ser ham som en styrkelse af vores målmandsteam, siger sportschef Jesper Stüker.