Nu skal du tjene mindre for at købe hus i Silkeborg

Søren Nielsen 

SILKEBORG Trods stigende huspriser i mange kommuner det seneste år, er det alligevel blevet billigere at få foden under eget bord i et hus rigtig mange steder.

Det viser en opgørelse for alle landet kommuner fra ejendomsmæglerkæden Home på baggrund af beregninger fra Realkredit Danmark.

I hele 68 af landets 98 kommuner skal en familie med to børn nu tjene mindre end for et år siden for at købe et gennemsnitshus.

I Silkeborg skulle man i 2018 således have en husstandsindkomst på 728.151 kroner om året for at købe et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter.

I 2019 er det faldet til 717.350 kroner årligt. Altså et fald på 10.801 kroner.

Det er opbremsningen på boligmarkedet og lavere renter, der betyder et faldende indkomstkrav mange steder, forklarer Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark.

Den seneste tids opbremsning på boligmarkedet i landets dyreste områder og de lavere renter har også sat sit præg på indkomstkravet til boligkøb i København og de københavnske omegnskommuner over det seneste års tid.

På Frederiksberg er indkomstkravet for at købe et gennemsnitshus i kommunen er steget med ca. 113.000 kr. til ca. 1.550.000 kr., ifølge opgørelsen fra Home og Realkredit Danmark.