Ny SIF-keeper fik hovedrolle i smal pokalsejr

Mathias Hove Andersen og Peter A. Sørensen 

Rafael Romo snuppede et straffespark, da Silkeborg IF hentede en tiltrængt sejr i pokalturneringen. Emil Holten scorede tre gange for gæsterne

FODBOLD SIF levede op til favoritværdigheden og avancerede til tredje runde af pokalturneringen onsdag aften, hvor danmarksserieholdet fra Herlev måtte se sig slået med 1-3 på eget græs. 440 tilskuere overværede opgøret, hvilket var sæsonrekord på Herlev Stadion.

Cheftræner Kent Nielsen gav chancen til flere af de spillere, der tørster efter spilletid på superligaholdet, og helt i front skulle der kun gå et par minutter, inden Emil Holten kom frem til en pæn mulighed. SIF-angriberen blev dog tacklet i skudøjeblikket, og chancen løb ud i sandet.

I målet var der debut til nyerhvervede Rafael Romo, og efter et kvarters spil var heldet med den nye SIF-keeper, da hjemmeholdet fik en stor chance. Bolden blev reddet på stregen og gik lige forbi den ene stolpe. Gæsterne blev dermed advaret om, at Herlev ville jagte en sensation på kunstgræsset.

Få minutter senere slog gæsterne så til i den anden ende efter en hurtig kontra. Denne gang kunne værterne ikke stoppe Emil Holten, der sendte SIF i front. Efterfølgende kom angriberen frem til yderligere et par chancer, som dog ikke resulterede i flere scoringer.

Herlev var dog fortsat med i opgøret, og efter en god halv times spil blev danmarksserieholdet tildelt et straffespark, som Frederik Møller begik i en luftduel. Rafael Romo havde på det tidspunkt ikke haft det store at se til, men målmanden snuppede skuddet fra pletten, hvorfor stillingen fortsat var 0-1 ved pausen.

SIFerne kom ud til anden halvleg med langt mere energi, men gæsterne fik ikke profiteret af spilovertaget og brændte et par store tilbud. Herlev fik derfor chancen for at udligne i det 58. minut, men en afslutning i SIF-feltet blev sendt lige forbi.

Efter en times spil blev den forløsende 0-2-scoring så en realitet, da Emil Holten udnyttede en stikning og prikkede bolden i nettet. Det lignede afgørelsen, men tre minutter før tid fik Daniel Tocado reduceret til 1-2.

Overraskelsen lurede pludselig, men gæsterne ville det anderledes, og til sidst kunne Emil Holten lukke kampen med sin tredje scoring til slutresultatet 1-3.