Kjellerup ydmygede KFUM i velbesøgt lokalopgør

Mathias Hove Andersen 

Der var klasseforskel, da Silkeborg KFUM og Kjellerup IF for første gang krydsede klinger i danmarksserien

FODBOLD Silkeborg KFUM har en ambition om at overhale Kjellerup IF og blive det næstbedste hold i Silkeborg Kommune, men drømmen led et stort knæk fredag aften.

KFUMerne indkasserede et klart nederlag på 1-6 i lokalopgøret på Jysk Park, der blev overværet af 568 tilskuere, hvilket var ny sæsonrekord til en danmarksseriekamp på kunstgræsset i Silkeborg.

KIFerne var bedst i indledningen, og i det niende minut fandt Rasmus Lysdal vej til nettet efter hurtige KIF-kombinationer på kanten af KFUM-feltet. Et afrettet skud gik i nettet og gav Kjellerup føringen.

Gæsterne var det farligste hold på banen - især via lynhurtige Rasmus Lysdal på venstrekanten. I det 24. minut strøg KIF-profilen forbi KFUM-defensiven og spillede på tværs til Mathias Friis, som fik tid og plads til at fordoble føringen med et velplaceret spark.

To minutter senere blev det 0-3, da Alex Hersbøll tog et godt løb på højrekanten. Backen sendte et indlæg ind i KFUM-feltet, hvor Mikkel Frandsen forsøgte at afværge, men KFUM-spilleren var uheldig med at sende bolden forbi sin egen keeper.

Ondt blev værre for KFUM i det 32. minut, hvor de veloplagte gæster slog til igen. Målet til 0-4 var signeret Henrik Hykkelbjerg, der modtog klapsalver efter et flot langskudsmål.

Kjellerup havde domineret i første halvleg og kom også bedst ud til anden halvleg, hvilket kastede et par pæne muligheder af sig.

I det 64. minut lykkedes det dog for hjemmeholdet at komme på tavlen, da Thomas Dalgaard blev spillet fri i dybden, og den rutinerede KFUM-angriber scorede sit syvende sæsonmål med en sikker afslutning.

Gæsterne var dog stadig bedst, og i det 73. minut blev Henrik Hykkelbjerg hyldet som dobbelt målscorer. Tre minutter senere blev det så 1-6, da indskiftede Magnus Sjelle kom først på en ripost og gjorde ydmygelsen total.

Med storsejren rykker Kjellerup IF forbi Silkeborg KFUM i tabellen. KIF er nu nummer to, mens KFUMerne indtager sjettepladsen. De otte øvrige hold i puljen har dog alle en kamp i hånden.