Mere end 150 oplevelser på folkemøde i Silkeborg

Kenneth Husum 

Ny udgave af Folkemødet sætter fokus på begrebet identitet

SILKEBORG Forestillinger, foredrag, debatter, fællessang, aktiviteter, stande, film, samtaler og musik- og smagsoplevelser.

Alt det og meget mere sker på bare to dage på og omkring Bindslevs Plads, som bliver en smeltedigel af mennesker fra alle dele af kommunen, når der 20. og 21. september er folkemøde med mere end 150 oplevelser.

Det er andet år, at der bliver holdt folkemøde. Temaet er denne gang identitet. Det spænder fra personlige identiteter som det at være ung, flygtning, veteran, udsat eller psykisk syg til fælles identiteter i Silkeborg, i landsbyer og nationalt.

Kendte navne til folkemøde
Flere store navne, også uden for Silkeborg, kommer til folkemødet. Journalist og radio- og tv-vært Abdel Aziz Mahmoud kommer og holder foredrag om blandt andet det at være muslim, homoseksuel, og det at være en del af en minoritet.

Folketingsmedlem og tidligere kulturminister og leder af Det Radikale Venstre, Marianne Jelved, lægger også vejen forbi, og sammen med den lokalfødte skuespiller Brian Lykke taler de om deres skoletids mest betydningsfulde lærer.

Og så kommer radiovært Søren Dahl - stemmen bag Cafe Hack - og laver et Cafe Hack-inspireret interview med en lokal kendis om bæredygtig energi og boliger.

Med et så stort antal oplevelser er der noget for alle. For børnefamilier er der musikforestillinger med Æsken og Trolle og Tormods Opturs Børneshow.

For dem med hang til uniformer deltager både politiet, brandvæsenet og spejdere på folkemødet.

For dem, der går op i Silkeborgs udvikling, er der paneldebatter om den kommende plan for kommunens udvikling og om cykel-infrastrukturen.

Der er også gospel, jobbørs, mindfulness og ja, faktisk hundrede oplevelser mere.

Ungecamp
Der bliver også et helt område for de unge - en ungecamp, hvor de unge kan deltage i aktiviteter, workshops, fællesskaber, fællesspisning, debatter og hygge.

Derudover kommer foredragsholder, youtuber og fænomen på de sociale medier Mads Marius og holder et foredrag om det at være ung og alt det, som der følger med af udfordringer og muligheder.

Den grundlæggende tanke bag folkemødet er at samle så mange af kommunens foreninger på én gang og dermed samlet vise, hvad de har at byde på, og hvordan de kan bidrage til, at Silkeborg bliver et bedre sted at leve.