Skolelelever får vandet videnskabsdag

Kenneth Husum 

Sølystskolen deltager med 640 elever i naturvidenskabs-festival

SILKEBORG Den nationale Naturvidenskabsfestival i uge 39 sætter i år fokus på grundlaget for alt liv på Jorden - vand. På Sølystskolen samles skolens 640 elever til en fælles naturvidenskabsdag med vandet som omdrejningspunkt. Målet er at give eleverne smag for naturvidenskab.

De bliver udfordret med blandt andet bygning af både og sluser, dissekering af fisk, mikroskopering af blåmuslinger og meget mere.

Som prikken over i’et serverer skolekøkkenet denne dag kun noget, der har med vand at gøre.

Sølystskolens naturfagslærere har til projektet søgt om og fået bevilget penge til indkøb af muslinger og skalpeller samt til indkøb af et nyt mikroskop og materialer til at bygge af. Projektet har fået i alt 15.000 kr. til indkøbene. Beløbet kommer fra Naturvidenskabsfestivals Uddelingspulje. Puljen er støttet af Carlsbergs Mindelegat, der i 2019 støtter arrangementer i festivalen med godt en mio. kr.

Over hele Danmark dykker mere end 150.000 børn og unge fra grundskoler og ungdomsuddannelser ned i det våde elements mysterier, når de i slutningen af september bruger alt fra to timer til en hel uge på ny, anderledes og eksperimenterende naturvidenskab. Naturvidenskabsfestival arrangeres af Astra - det nationale naturfagscenter.

Der er også naturvidenskabsfestival på Aqua Naturfagscenter, hvor elever kan lære om, hvordan søerne ser ud under overfladen. På Silkeborg Gymnasium kan elever fra 4.- 6. klasse også få en dag i gymnasiets laboratorier. På læreruddannelsen på VIA står studerende for et eksperimentarium for en gruppe elever fra 4.-6. klasse.