Silkeborg-Voel skabte sensation og ydmygede storesøster

Mathias Hove Andersen 

Voel-kvinderne rejste sig på flotteste vis med en fortjent storsejr over Herning-Ikast

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel var ikke levnet mange chancer i tirsdagens lokalopgør mod Herning-Ikast, men cheftræner Jakob Andreasens tropper leverede en stor overraskelse og besejrede storfavoritterne med 35-26 i Jysk Arena.

Hjemmeholdet brændte flere store tilbud i indledningen, men det blev der kompenseret for i den anden ende, hvor Voel-kvinderne lukkede effektivt af, og efter ni minutters spil kunne Mathilde Kristensen sende værterne i front med 6-3.

Efterfølgende blev Voel-stregen ramt af kampens første udvisning, og Herning-Ikast fik kontakt ved stillingen 6-5. Tremålsføringen blev dog genetableret, da Sofie Bæk Andersen fremtvang en udvisning til gæsterne, og kort efter fremprovokerede Voel-playmakeren et nyt overtal. Det udnyttede de velspillende værter til at bringe sig foran med 11-6 efter 19 minutters spil.

Med tre minutter tilbage af første halvleg fik Silkeborg-Voel øget føringen til syv mål, men hjemmeholdet tabte pusten frem mod pausen, hvor stillingen var 16-11.

Ikke desto mindre kunne værterne være meget tilfredse med de første 30 minutter, hvor en flyvende Jane Schumacher blev noteret for syv scoringer, mens Voel-keeper Filippa Idéhn stod med en redningsprocent på 37.

Seks minutter inde i anden halvleg var forspringet skrumpet til 20-17, men hjemmeholdet lod sig ikke ryste og svarede igen med tre scoringer på stribe. Efter 42 minutters spil øgede sprudlende Sofie Bæk Andersen til 26-18, og sensationen lurede for alvor i Jysk Arena.

Gæsterne fik flere gange reduceret føringen til fire mål, men spænding kom der aldrig, og til sidst kunne værterne fejre storsejren på 35-26. Dermed fik Silkeborg-Voel rejst sig på den bedst tænkelige måde efter det skuffende nederlag til Ajax København i den foregående runde.