Ugens anbefaling: Loveshop på Rampelys

Christian Kloch Larsen 

Ugens anbefaling er koncert med Loveshop på Rampelys

MUSIK Loveshop har gennem snart tre årtier dannet sit helt særlige lydbillede på den dansk popscene og torsdag 19. september kommer bandet til Silkeborg med sit seneste album »Brænder boksen med smukke ting«, som udkom tidligere på året, i bagagen. Love Shop debuterede i 1990 med et album, der bar samme årstal som titel, og som indeholdt det ikoniske hit »En nat bliver det sommer«. Her efter fulgte syv album på stribe, indtil Loveshop blev sat på pause fra 2004 til 2010.

I mellemtiden døde bandets guitarist Hilmer Hassig ved en trafikulykke og året efter Loveshop vendte tilbage med albummet »Frelsens Hær« i 2010, døde endnu et bandmedlem, Henrik Hall af kræft.

Sanger og sangskriver Jens Unmack er i dag det eneste oprindelige medlem tilbage i Loveshop.

I dag udgør bandet ud over Unmack guitaristen Mika Vandborg, Mikkel Damgaard (keyboard) og Thomas Duus (trommer), mens Thomas Risell og Nis Tyrrestrup skiftevis har spillet bas. Trods Loveshops turbulente tilværelse og bandets tragiske skæbner, er det lykkedes at bevare en status som en de klareste stjerner på nattehimlen over den danske musikscene med tekst og lyd i et dragende univers af skønhed og tristesse.

Det seneste album, »Brænder boksen med smukke ting«, er tit blevet spillet på min personlige playliste, siden det udkom i marts i år, så derfor tør jeg godt fremhæve koncerten med Loveshop på torsdag som denne uges anbefaling fra kulturredaktionen.