Bundprop sendte Silkeborg-Voel på arbejde

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg-Voel besejrede Horsens klart på udebane, men oprykkerne bed fint fra sig inden pausen

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel satte to ventede point ind på kontoen lørdag eftermiddag, hvor oprykkerne fra Horsens HE måtte se sig slået med 27-33 foran 374 tilskuere i Forum Horsens.

Voel-kvinderne kom ellers sløjt fra land og havde store offensive problemer i indledningen. Midtvejs i første halvleg havde hjemmeholdet således bragt sig foran med 8-6, og det stod klart, at opgøret i Horsens ikke ville blive en walkover, da oprykkerne øgede forspringet til tre mål.

Det hørte med til historien, at gæsterne havde foretaget flere ændringer i forhold til den overbevisende storsejr over Herning-Ikast tidligere på ugen. For første gang i sæsonen var Stine Bonde eksempelvis at finde i Voel-målet, hvor Filippa Idéhn ellers har været klart førstevalg.

I forsvaret startede Louise Ellebæk inde på bekostning af Rikke Iversen, og i angrebet var det Mathilde Kristensen, der huserede på Voel-stregen. Derudover gav cheftræner Jakob Andreasen hurtigt spilletid til Hanna Bredal Oftedal, Marlene Dahlmann og Emilie Ytting.

Selvom posen blev rystet, og flere reserver fik mere spilletid end vanligt, arbejdede Silkeborg-Voel sig tilbage i opgøret. 10-7 blev vendt til 10-11 på fem minutter, og i slutningen af første halvleg scorede Sofie Bæk Andersen to gange, hvorfor gæsterne kunne gå til pause med en smal føring ved stillingen 13-14.

Fra anden halvlegs start var Rikke Iversen tilbage på Voel-stregen, og gæsterne var tilbage i idealopstillingen blandt markspillerne. Ni minutter efter pausen havde Silkeborg-Voel slået et hul til 17-20, og det var dødsstødet til Horsens-holdet. G

æsterne udbyggede føringen yderligere i slutfasen, og da slutsignalet lød, stod der 27-33 på måltavlen.