EM-bronze til Silkeborg-pige i para-bordtennis

Michael Helligsø 

18-årige Thea Amalie Nielsen overraskede med en tredjeplads i Sverige

BORDTENNIS Trods en seedning som nummer otte nåede Thea Amalie Nielsen fra Silkeborg helt frem blandt de sidste fire spillere ved EM i para-bordtennis i Sverige.

Det kastede en bronzemedalje af sig til det 18-årige bordtennistalent, der stiller op i kategori 10, der er forbeholdt spillere med den mindste funktionsnedsættelse.

Thea Amalie Nielsen, der har cerebral parese i benene, måtte se sig besejret med cifrene 9-11, 12-10, 8-11, 8-11 i semifinalen mod tyrkiske Merve Demir.

- Jeg er selvfølgelig virkelig, virkelig glad for, at jeg nåede til semifinalen og brød min seedning. Det havde jeg overhovedet ikke forventet, så det er kun super positivt.

- Men jeg er selvfølgelig mega, mega ærgerlig over, at når nu det var så marginalt i de sæt, jeg tabte, at jeg ikke lige fik den sidste bold på pladen. Men jeg er rimelig fortrøstningsfuld. Jeg er gået ind til det her EM uden forventninger, så jeg er glad, fortæller Thea Amalie Nielsen, der oprindeligt kommer fra Låsby, men nu bor i Silkeborg.

Den danske delegation kunne onsdag samtidig glæde sig over en guldmedalje, da Peter Rosenmeier, der gennem en lang årrække har domineret verdenstoppen i parabordtennis, snuppede guldet i kategori seks ved at slå sin rumænske modstander, Bobi Simion, i tre sæt.

Læs stort interview med Thea Amalie Nielsen i tordagens udgave af Midtjyllands Avis