Ugens anbefaling: Northfield varmer op til Barselona

Chrisitain Kloch Larsen 

Northfield varmer op til koncert med Barselona i Kedelhuset lørdag aften

MUSIK Et af sommerens hotte festivalnavne, Barselona, trækker indendøre på lørdag, når der er koncert i Kedelhuset.

Barselona, der består af Rud Aslak og Rasmus Theodor, er på rekordtid er blevet et efterspurgt navn på den danske musikscene siden sidste efterårs hit »Fra Wien til Rom« og numrene »Har været på vingerne«, »Samme båd« og »Åbne arme«. Og foråret udvidede Barselona repertoiret med hele to album »Hjertebank« og »Legebørn«.

Men inden Barselona gør på scenen og får Kedelhuset til at koge, er der opvarmning ved et lokalt navn, som også er på vej frem.

Det er Northfield med 22-årige Simon Nordmark i front.

Silkeborgbandet er stærkt inspireret af danske bands som Kashmir, Saybia, Mew og Tim Christensen og ved koncerten i Kedelhuset lørdag aften spiller Northfield i en intim trio-opstilling.

Northfield udgav i efteråret sidste år debutudspillet »Looking Through The Lens«. Ep’en fik mange roser af anmelderne, som blandt andet fremhævede Northfield som et band med »tidløs vellyd med en lovende fremtid«.

I Midtjyllands Avis kvitterede anmelderen med fem ud af seks stjerner.

At Northfield nu skal have chancen i selskab med Barselona, er godt set af spillestedet Kedelhuset, som har arrangeret koncerten, og blandt andet på den baggrund er koncerten denne uges anbefaling fra kulturredaktionen.