Stjernebesat forestilling til Silkeborg

TEATER Onsdag er der skuespil fra øverste skuffe i Jysk Musikteater, når skuepillerne Lars Mikkelsen og Søren Sætter-Lassen kommer til byens med forestillingen »Adressaten ubekendt«.

Her kan de opleves i rollerne som de tyske venner Max og Martin. Deres forhold sættes for alvor på prøve i mellemkrigstiden, hvor de fascistiske tendenser rører på sig i Tyskland. Omdrejningspunktet er en brevkorrespondance, der udvikler sig til et vanvittigt mareridt, hvor døden lurer om hvert eneste hjørne.

Efter pausen fortæller historiker Christoffer Emil Bruun om, hvordan Danmark som land og folk stillede sig til de totalitære trusler i årene op til Anden Verdenskrig, og hvordan vi i de år som samfund mødte nazismen.

»Adressaten ubekendt« er skrevet af den jødiske forfatter Kathrine Kressmann Taylor og udkom i 1938