Foreninger skal selv dirigere trafikken

Adam Haff 

Fremover bliver det arrangørerne selv, der skal lede trafikken på retten vej, når der er større events i Silkeborg Kommune

SILKEBORG Politihjemmeværnet skal ikke længere dirigere trafikken ved større begivenheder.

Fremover skal arrangørerne selv styre trafikken, når de afholder store events i Silkeborg Kommune. Derfor tilbyder kommunen nu alle i Silkeborg Kommune at blive uddannet til trafikofficial.

Politihjemmeværnet kan ikke længere løfte opgaven med at styre trafik til events.

- Vi ønsker, at det skal blive ved med at være nemt at arrangere events i Silkeborg Kommune og ikke mindst fortsat at have et stærkt og tæt samarbejde med foreninger og event-arrangører, siger Susanne Rohde, der koordinerer begivenheder i Silkeborg Kommune.

Derfor gennemfører Silkeborg Kommune trafikofficialuddannelsen i samarbejde med DGI – og det er gratis for alle i kommunen at deltage. Uddannelsen bliver gennemført fra d. 15.-16. november.

Efter den nye lovgivning er blevet vedtaget, har mange foreninger været i tvivl om, hvordan de skulle gribe den nye opgave an.

- Vi har oplevet stor efterspørgsel fra foreningerne efter lovgivningen blev vedtaget. Derfor er vi også glade for, at det er lykkedes at tilbyde uddannelsen kvit og frit, siger Susanne Rohde.

Det er Bjarne Olsen fra SIF Cykling enig i.

- Det er helt afgørende for os, at der skal være forholdsvis let adgang til trafikofficialuddannelsen. Ellers kunne det hurtigt gå hen at blive for stor en mundfuld at blive ved med at arrangere alle vores cykelløb, som både medlemmer og alle mulige andre nyder godt af, fortæller Bjarne Olsen.

2. oktober holder DGI Midtjylland et fyraftensmøde med information om den nye trafikofficial-uddannelse.