Læserklubben går bag kulissen på TV og horn

Lone Henningsen 

Besøg på Hornvarefabrikken i Bøvlingbjerg, frokost på Borbjerg Mølle Kro og rundvisning hos TV MidtVest. Afgang torsdag 14. november

Denne torsdag i november går vi bag kulissen på Hornvarefabrikken - den eneste af sin art i Danmark. Hornvarefabrikken gemmer på en spændende 200-årig historie.

Denne historie bygger på husflidsarbejdet i de fattige hedeegne i Nees, to økonomiske kriser, en visionær iværksætter og store ambitioner.

Vi ser, hvordan der fremstilles brugsartikler, som for eksempel bestik og smykker, og det er med stor respekt for faget, at man tager videre til Borbjerg Mølle Kro.

Et gammelt eventyr
Det er som at kravle ind i et eventyr, med en 600 år gammel historie, når man besøger Borbjerg Mølle Kro. Efter en køretur ad små grusveje gennem istidens gamle morænebakker, lander man ved den gamle møllekro, hvor det første man møder er vandhjulet, der stadig pisker 5000 liter vand rundt i minuttet. En charmerende perle viser sig allerede, når man stiger ud af bilen. Herfra kan man se de mange eksotiske dyr i de omkringliggende dyrefolde, og lader man øjnene glide forbi skovområderne, har man udsigt til både møllesø og golfbane. Vi har bestilt Danmarks nationalret, nemlig stegt flæsk og persillesovs - og som dessert er der dejlig citronfromage.

Verden af lys og lyd
Godt mætte kører vi til Holstebro og en verden af film, lys og lyd. TV MidtVest byder på visuelle og informative oplevelser på det enorme lærred i multimediesalen, en guidet rundvisning i huset og en kaffepause.

Cirka klokken 17.30 forlader vi tv-stationen, og forventet hjemkomst er mellem klokken 18 og 19.

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 650 kroner.

Følgende er inkluderet:

Buskørsel

Morgenkaffe og brød

Rundvisning Hornvarefabrikken

To-retters middag på Borbjerg Mølle Kro

Rundvisning på TV MidtVest

Kaffe og kage

Teknisk arrangør er Ans Bussen.