Silkeborg-Voel ramte en hollandsk mur

Mathias Hove Andersen 

Voel-kvindernes stime blev stoppet i Jysk Arena, hvor Odense-keeper Tess Wester viste storspil

HÅNDBOLD Efter tre sejre i træk måtte Silkeborg-Voels ligakvinder onsdag aften se sig slået med hele 20-30 af Odense Håndbold, der satte to point ind på kontoen foran 1107 tilskuere i Jysk Arena.

Indledningen var præget af flere store redninger i begge ender, hvor Filippa Idéhn og Althea Reinhardt tog fint fra. Sidstnævnte måtte dog lade sig udskifte, da en afslutning fra Jane Schumacher ramte Odense-keeperen i hovedet, og det var held i uheld for gæsterne.

Det gav nemlig chancen til hollandske Tess Wester, som Voel-spillerne havde ekstremt svært ved at score på. Det udnyttede Odense, og efter 11 minutters spil kunne landsmanden Nycke Groot give de fynske favoritter et pænt forspring med scoringen til 2-6.

Gentagende gange løb Voel-holdet panden mod den hollandske mur. Det flotte målmandsspil gav gode forudsætninger for fynboerne, der udbyggede føringen til syv mål, inden Voel-kvinderne fik sat en prop i.

Ved pausen var stillingen 8-13, og på det tidspunkt havde Tess Wester stået med en redningsprocent på 60, mens der stod 43 procent ud for ellers velspillende Filippa Idéhn i Voel-buret.

Betingelserne for et comeback blev ikke bedre af, at Sofie Bæk Andersen var udgået med en skade i første halvleg. Men selv uden det offensive omdrejningspunkt lykkedes det at holde Odense-føringen nede på fem mål midtvejs i anden halvleg.

Der var dog aldrig tvivl om udfaldet, og i kampens sidste kvarter gav cheftræner Jakob Andreasen en hel del spilletid til flere af de vante reserver. Andenkæden kunne heller ikke få hul på Tess Wester, der endte med en redningsprocent på 53. Odense-keeperen var den helt store oplevelse, og hun nåede sågar at score i opgøret, der sluttede 20-30.