Læserklubben juler på Børglum Kloster

Lone Henningsen 

Juletur til det smukke gamle og lidt mystiske Børglum Kloster, hvor der er fuld gas på historierne og julestemningen. Afgang fredag 22. november

Læserklubben kan vel nærmest siges at gå i (jul)sporene på den tidligere TV 2 julekalender »Ludvig og Julemanden« - idet vores første juletur går til Børglum Kloster fredag 22. november og fredagen efter 29. november tager vi til Voergaard Slot. Begge var lokationer i den populære julekalender, simpelthen fordi stederne er perfekte setups for mystik, magi, spændende historier og pompøs julestemning.

Vi kører med Ansbussen fra Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 08 og 08.45. Undervejs i bussen nyder vi morgenkaffen med brød til, mens vi kører nordpå.

Vel ankommet til Vrå og klosteret går vi direkte til Café Vognporten, hvor vi har bestilt en dejlig julefrokost med blandt andet sild, laks, and, flæskesteg, ost med mere.

Julemarkedet er Børglum Klosters største event. Her er mange forskellige boder i kunst, håndværk, træskæring, dekorationer og meget andet i tre etager i østfløjen, og boder med delikatesser i den gamle herregårdshestestald, der blandt andet byder på lokale specialiteter. Denne ene gang om året kan vi også komme med indenfor i klosterets private julepyntede stuer og kongesalen.

Kopi af Bayeux-tapetet
Der er desuden tid til at se en eller flere af de 15 udstillinger i kunst, historie og kultur.

Man kan besøge den næsten 1000 år gamle klosterkirke med 18 meter til loftet, se det store herregårdskøkken, kjoleudstillingen, der viser kvindernes mode gennem et helt århundrede, og meget mere. Som noget ganske enestående kan man også her se den eneste kopi i verden af det historiske Bayeux-tapet.

Sidst på eftermiddagen går turen tilbage mod Herning og Silkeborg. Eftermiddagskaffe og en sandwich serveres i bussen.

Prisen for denne dagstur er for avisens abonnenter 640 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage tilsvarende for 690 kroner.

Prisen inkluderer: Buskørsel, morgenkaffe og brød, entré til julemarkedet, julefrokost på Café Vognporten, eftermiddagskaffe og sandwich i bussen.

Turen er uegnet for gangbesværede.