Forgæves rekordforsøg af Silkeborg-rytter

Cykling Silkeborg-drengen Mathias Norsgaard Jørgensen forsøgte i weekenden at slå timerekorden.

Det skete i forbindelse med de nordiske mesterskaber på bane i Odense, men det lykkedes ikke at slå rekorden. Riwal Readynez-rytteren står nu noteret for en distance på 52,061 kilometer, hvilket ifølge feltet.dk rækker til den 13. bedste tid nogensinde. Det er samtidig den sjettebedste danske tid.

- Det er faktisk én af de hårdeste ting, jeg nogensinde har gjort. Den mentale del var overraskende nok faktisk den hårdeste. Der kom ikke blod til den del af kroppen, hvilket gjorde det til en kamp at fortsætte. Jeg har dog før haft en følelse af bare at ville stoppe, så jeg kunne godt kæmpe videre, udtaler Mathias Norsgaard til Riwal Readynez’ Facebook-side.

Timerekorden lyder på 55,089 kilometer. Den blev sat af Victor Campenaerts tidligere på året. Martin Toft Madsen er med 53,975 kilometer den bedste dansker.