Grundfos-topchef kan nappe lederpris

For 18. gang uddeles prisen som Årets Leder

BJERRINGBRO Kandidaterne til titlen Årets Leder 2019 i Danmark er klar, og Mads Nipper fra Grundfos er en af fem nominerede.

Vinderen findes 28. november på konferencen Ledelsens Dag i København.

- I finalefeltet er prominente ledere fra fem meget forskellige brancher. Her finder vi topchef Mads Nipper, som de seneste fem år har stået i front for pumpegiganten Grundfos og været bannerfører for virksomhedens grønne ambitioner, lyder det i en pressemeddelelse.

Nipper ledsages af Sheela Maini Søgaard, CEO for arkitektfirmaet BIG, der er kendt som en af branchens dygtigste og tidligere har vundet en pris for sin afgørende rolle i den økonomiske genrejsning af BIG.

En tredje nomineret er DSV-direktøren Jens Bjørn Andersen, der med den nylige overtagelse af den konkurrerende transportvirksomhed Panalpina i dag kan bryste sig af at være direktør for en af verdens største transportvirksomheder.

Feltet indeholder også lederen af Søndervangsskolen i Viby ved Aarhus, Rani Hørlyck, der i mange år har været forkæmper for tosprogede skoleelevers fremtidsmuligheder, og som har formået at hæve elevernes karaktergennemsnit betragteligt.

Den femte nominerede er Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart i Helsingør, hvor hun har tredoblet besøgstallet på fem år blandt andet ved at gøre historien bredt appellerende med utraditionelle virkemidler.