Med Læserklubben på rundrejse i betagende Canada

Lone Henningsen 

Vancouver Island, hvalsafari, gletsjerbesøg, dyreliv og fuldstændig fortryllende natur kombineret med en dygtig rejseleder, er opskriften på Læserklubbens rejse 8.-19. maj

Lille og bevæget står man og skuer ud over de enorme bjergkæder med snedækkede toppe, der står omkranset af dybe skove og gennemskåret af gjetsjere, der bliver til mægtige søer og rivende floder gennem polartundraen. Naturen i sig selv er fantastisk i hele verden, men nogle steder er den langt mere, end man kan sætte ord på, og præcis sådan en fornemmelse får man i Canada.

Verdens næststørste land er i sandhed et skatkammer for folk, der er vilde med natur og vildmark.

I samarbejde med rejsebureauet OurWorld har vi valgt at lave denne rejse som en minigruppe, hvilket vil sige, at man maksimalt er otte personer i gruppen og rejselederen fungerer samtidig som chauffør i vores lejede minibus. Denne rejseform giver plads til nogle helt specielle oplevelser, som du ikke kan få med større grupper, men den kræver også, at du er socialt anlagt og godt gående. Vi er tæt sammen på hele turen og ud over det lovede program, får vi også både tid og mulighed for at opleve noget ekstra - og disse ekstra udflugter indbefatter ofte gåture i kuperet terræn.

Glæd dig til at rejse rundt i en lille gruppe og få nogle store oplevelser i et land, der er noget ganske særligt.

Rejsen foregår 8.-19. maj, hvor vi bevæger os fra charmerende Victoria på Vancouver Island gennem Canadas betagende natur, der flere steder er lige så uberørt, som dengang pelsjægere og guldgravere drog ud for at finde lykken. Bjergbyen Jasper med den turkise sø, Lake Louise, er også med på programmet ligesom en helt specielt tur op på Athabasha Glacier.

Med den kvalificerede rejseleder i spidsen, flyver vi med KLM fra Billund via Amsterdam til Seattle og får der udleveret minibussen.

Vi bruger eftermiddagen på en flot køretur til Port Angeles - området, der ligger på kanten af Olympic Park nordvest for Seattle. Herfra sejler vi dagen efter gennem Juan de Fuca strædet til Vancouver Island, og vi er i Canada.

Kæmpe hvaler
Byen Victoria, der er hovedstad i provinsen British Columbia, er utrolig smuk og kaldes ikke uden grund for The Garden City. Her er et væld af blomster, parker og grønne oaser.

Efter besøget i Victoria kører vi nordpå via Cathedral Grove med gigantiske og ældgamle træer til Port Alberni, hvor vi har to overnatninger.

Dag 3 er i hvalernes tegn. Hvert år passerer et stort antal hvaler forbi Vancouver Island, når de migrerer fra syd mod nord. Et af de bedste steder at se disse hvaler er i Tofino på vestkysten af Vancouver Island, og herfra tager vi på en cirka tre timer lang hvaltur.

Spækhuggere, gråhvaler og pukkelhvaler ses på forskellige tidspunkter, og chancerne for at komme på tæt hold af dem er absolut til stede her.

Hvis vi er heldige, ser vi måske også en sortbjørn på vejen til eller fra Tofino.

Pelsjægere og cowboys
Dag 4 forlader vi Vancouver Island og sejler over Strait of Georgia til fastlandet. Havnen Horseshoe Bay ligger lidt nord for Vancouver, og herfra kører vi til Kamloops, højlandets »hovedstad. Fort Kamloops blev grundlagt i 1812 og var en handelsstation, der byttede varer for skind leveret af pelsjægere og de lokale shuswapindianere. I dag er Kamloops et trafikknudepunkt og et naturligt stop for rejsen i det canadiske cowboyland.

Vejen hedder Sea to Sky Highway, og vi kører fra havet op i højderne, hvor bjergene rejser sig majestætisk med snehvide tinder. Vi gør holdt ved blandt andet Brandywine-vandfaldet og OL-byen Whistler, før vi ankommer til Kamloops.

Dagens mål på denne femte dag er Jasper, hovedbyen i Jasper Nationalpark. Parken er på en fjerdedel af hele Danmarks størrelse og blev i 1984 udpeget til verdensarv. Her ser vi natur så mageløs, at man får tårer i øjnene. Her er også et stort og varieret dyreliv med både tykhornsfår snegeder, virginiahjorte, elge, ulve, pumaer samt ikke mindst sorte og brune bjørne.

Går på gletsjeren
Dag 6 bruges også her blandt smukke bjergsøer, vandfald, evig sne på toppen af bjergene og dyrelivet. Vi kører på en af verdens smukkeste panoramaveje, Icefields Parkway.

Dagens højdepunkt kunne være køreturen på Athabasha Glacier i en specialbygget bus. Vi står af på selve gletsjeren, og får den sjældne oplevelse at gå på den.

Sidst på eftermiddagen er vi fremme i Banff, hvor vi bor i to nætter.

I den gamle westernby Banff er der meget at opleve. Her findes hele tre museer, der fortæller om stedet og dets oprindelige befolkning. Man kan også tage en tur til toppen af Sulphur Mountain, hvorfra der er en flot udsigt over Bowdalen. Der er også varme kilder, som man kan bade i og meget mere.

Hele dag 7 nyder vi her.

Skiftende landskab
Efter morgenmaden på dag 8 kører vi til Lake Louise, der med sin helt særlige turkisgrønne farve og sin bedårende beliggenhed tager pusten fra de fleste.

Ved søen ligger det imponerende Fairmont Hotel, som blev bygget af Canadian Pacific Railway som et feriested for togturister for mere end 100 år siden. Hotellet er beliggende i 2135 meters højde.

Vi forlader derefter Banff Nationalpark og kører via byerne Golden og Revelstoke til Vernon. Undervejs gør vi naturligvis holdt ved de seværdigheder, som bør ses.

Dag 9: Landskabet skifter hele tiden karakter, når vi i dag kører mod Vancouver. I området ved Okanagan-søen dyrker man vin, mens man ved Kelowna har nogle af Canadas bedste skiområder.

Inden vi når frem til Vancouver gør vi holdt ved Coquihalla Canyon og den nu lukkede Kettle Valley-jernbane samt Bridal Veil Falls.

Vancouver består af flere byer, der er bygget sammen. Vi bor i Burnaby, og herfra kører vi på opdagelse i en smuk by. Ligegyldigt hvor man befinder sig i Vancouver, er der en fantastisk udsigt. Byen er nærmest omkranset af bjergtinder, og vi oplever den på kryds og tværs.

Dag 11 forlader vi Vancouver og kører tilbage til Seattle, hvorfra vi sidst på eftermiddagen flyver til Danmark og ankommer 19. maj i Billund om aftenen.

Prisen er
Prisen for denne skønne rejse er 21.950 kroner pr. person for abonnenter i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter kan deltage tilsvarende for 22.450 kroner.

Prisen inkluderer:

Informationsmøde med rejselederen i god tid før afgang

Fly med KLM Billund-Seattle t/r

Lufthavnsafgifter

Dansk erfaren rejseleder på hele rejsen

Overnatninger på velbeliggende hoteller/moteller

Morgenmad dagligt

Udflugter ifølge program