Silkeborg-Voel triumferede efter drama på Falster

Mathias Hove Andersen 

Indskiftede Stine Bonde stod med en redningsprocent på 70 i slutfasen, da Silkeborg-Voel besejrede Nykøbing Falster på udebane

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel hentede en flot sejr i ligaen mandag aften, hvor Nykøbing Falster måtte se sig slået med 25-26 i egen hule. Med sejren kravler Voel-kvinderne op på femtepladsen med 10 point - samme antal har Odense Håndbold på tredjepladsen.

Indledningen var en åben slagudveksling med hurtigt og direkte spil fra begge mandskaber, og de to hold fulgtes pænt ad frem til stillingen 8-8 efter 17 minutters spil.

Efterfølgende valgte cheftræner Jakob Andreasen at smide det grønne kort, men kampens første timeout gjorde intet godt for gæsterne. Voel-spillerne begyndte at lave flere fejl, som blev krydret med en stribe afbrændere. Det udnyttede værterne ved at bringe sig i front med 14-9.

Sofie Bæk Andersen, der var blevet klarmeldt efter en skadespause, fik et kort hvil på bænken i den periode, hvor gæsterne fejlede i offensiven. Selvom playmakeren kom ind og brød Silkeborg-Voels scoringspause, kunne hjemmeholdet gå i omklædningsrummet med en klar føring ved stillingen 16-11.

Gæsterne kom dog flyvende ud til anden halvleg og udlignede til 16-16 på syv minutter. Filippa Idéhn agerede levende plankeværk i Voel-målet, og i offensiven var effektiviteten pludselig tilbage.

Et kvarter før tid var opgøret stadig helt åbent ved stillingen 20-20, og en succesfuld indskiftning af reservemålmand Stine Bonde var i den grad med til at holde gæsterne inde i opgøret.

Flere gange fik værterne trukket lidt fra, men Voel-kvinderne havde held med at spille syv mod seks, og fire minutter før tid udlignede Lea Hansen til 25-25. Gæsterne fik et par muligheder for at tage føringen, og 20 sekunder før tid lykkedes det, da Rikke Iversen scorede til 25-26, mens en kendelse for passivt spil truede.

I kampens sidste angreb trak Sofie Bæk Andersen en angrebsfejl, og så kunne jublen bryde løs i gæsternes lejr, hvor Stine Bonde blev den helt store helt med en imponerende redningsprocent på 70.