Dolberg og Skov førte an i dansk sejr

Tidligere SIF-spillere stjal billedet, da Danmark hentede en sikker sejr over Luxembourg

FODBOLD Spillerne på det danske fodboldlandshold kan rejse hjem til deres klubber med en god fornemmelse i kroppen. Tirsdag aften leverede danskerne en professionel indsats og vandt ubesværet 4-0 over Luxembourg i en testkamp i Aalborg.

Havde det været nødvendigt med en større sejr, kunne danskerne formentlig godt have hevet et ekstra gear frem. Voel-drengen Kasper Dolberg scorede to mål og blev kåret til kampens spiller af publikum, mens Martin Braithwaite og Christian Gytkjær scorede et mål hver foran de 9043 tilskuere.

Sammenlignet med 1-0-sejren over Schweiz i lørdags havde landstræner Åge Hareide skiftet ud på seks positioner, men beholdt profiler som Kasper Schmeichel, Simon Kjær og Christian Eriksen i startopstillingen.

SIF-vennerne fandt hinanden
Det var en anden af gengangerne fra i lørdags, Martin Braithwaite, der åbnede kampens målkonto. Mathias »Zanka« Jørgensen headede til bolden efter et hjørnespark, og via Kasper Dolberg endte kuglen foran Martin Braithwaite, der dårligt kunne undgå at score.

På højrekanten havde sidste sæsons superligatopscorer, Robert Skov, fået chancen, og den tidligere SIF-spiller leverede varen.

Efter at have haft tre afslutninger forbi mål i den indledende fase, valgte Sejs-drengen på et kontraangreb at aflevere på tværs til sin gode SIF-ven Kasper Dolberg. Angriberen skød første gang og sendte bolden hårdt og fladt i mål.

Dolberg lukkede kampen
Med en komfortabel 2-0-føring midtvejs i første halvleg trådte danskerne en anelse på bremsen. I pausen blev Christian Eriksen skiftet ud med Lukas Lerager. Et varsel om, at nu var det tid til at lufte de resterende reserver i truppen.

Havde det ikke været for en vaks Kasper Schmeichel, var gæsterne dog også kommet på måltavlen i Aalborg. Helten fra sejren over Schweiz diskede dog op med en stærk fodparade, da det var nødvendigt i begyndelsen af anden halvleg. Dermed havde han også en andel i, at Danmark for fjerde kamp i træk holdt buret rent.

I stedet for en snert af unødvendig spænding blev kampen for alvor punkteret, da Kasper Dolberg efter en time kunne score til 3-0 efter et flot forarbejde af Pierre-Emile Højbjerg og Henrik Dalsgaard. Målet var Dolbergs sidste aktion i kampen.

Ingen synlige skader
Den tidligere SIF-angriber blev erstattet af Christian Gytkjær, og i samme sekvens blev AaB-profilen Lucas Andersen også skiftet ind til stor jubel.

Gytkjær skulle kun bruge få minutter på banen, før han udbyggede den danske føring på hovedstød efter endnu en assist af Henrik Dalsgaard.

Uden for alvor at folde sig ud trillede danskerne sejren hjem, og de slap også for synlige skader, inden de vender hjem til klubkampe med point på spil.

/ritzau/